Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu

Inspektor Granične policije zloupotrijebio službeni položaj i krivotvorio isprave

Hronika 22.12.14, 14:14h

Inspektor Granične policije zloupotrijebio službeni položaj i krivotvorio isprave
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Predraga Crnogorca, zvanog Peđa (1958.), uposlenika Granične policije BiH (GPBiH) u činu samostalnog inspektora.

 

 

Optuženi se tereti da je od januara do maja 2011. godine kao policijski djelatnik GPBiH-a, u činu samostalnog inspektora, raspoređen na radno mjesto i obavljajući poslove inspektora za unutarnju kontrolu u Uredu za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu GPBiH-a kao službena osoba u insituciji BiH, postupao protivno zakonu i počinio kazneno djelo-zloupotreba službenog položaja ili ovlasti.

 

On je optužen da, kao osoba zadužena za predmet unutarnje kontrole otvoren protiv policijskog djelatnika GPBiH-a Mladena Primorca, nije poduzeo aktivnosti koje je morao poduzeti sukladno sa internim aktima, te nije pokrenuo disciplinski postupak i suspenziju protiv Primorca, iako je to morao učiniti, jer je znao da se protiv navednog vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, za koje ga procesuiraju Županijsko tužiteljstvo i sud u Širokom Brijegu.

 

Na taj način, Mladen Primorac, koji je pravomoćno osuđen za kazneno djelo krivotvorenja isprave, nije bio suspendiran te je ostvarivao punu plaću i nadoknade, čime mu je pribavljena nezakonita imovinska korist u iznosu od oko 21.000 KM, za koje je oštećen budžet Bosne i Hercegovine.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI