Mali vodič za muškarce

Nemojte pogriješiti: Šta žena nikako ne bi smjela naći ispod jelke

Lifestyle 21.12.14, 17:45h

Nemojte pogriješiti: Šta žena nikako ne bi smjela naći ispod jelke
Mnogobrojni muškarci svake godine muku muče sa izborom novogodišnjeg poklona za svoju ljepšu polovinu, a gotovo svi imaju jedan cilj – da izbjegnu totalnu katastrofu. Iako se želje razlikuju od žene do žene, ipak postoje određene stvari koje nijedna žena ne bi voljela da pronađe ispod jelke.

 

 

KUĆNI APARATI



Osim ako je vaša partnerka baš izrazila želju da ove godine pod jelkom nađe novi toster, mikser ili čak aparat za kafu, nemojte joj kupovati kuhinjske aparate ili suđe. Naime, čak i ako uživa u kuhanju, sigurno ne želi da se osjeća kao da se od nje očekuje da svakodnevno iznosi na sto specijalitete.



ODJEĆA



Odjeća ispod jelke zbog nekoliko razloga je veliko ne. Kao prvo postoji problem veličine – ako joj kupite veći broj mogla bi da se uvrijedi i da vas optuži da mislite kako je debela, a ako kupite manji broj, mogla bi loše da se osjeća. Osim toga, postoji i pitanje stila. Ukoliko znate da vaša partnerka priželjkuje odjeću, poklonite joj poklon-bon ili napišite lijepu čestitku u kojoj ćete joj obećati šoping-izlet.



VAŠA FOTOGRAFIJA



Koliko god to neobično zvučalo, ovo je jedan od najgorih poklona, a ujedno je i vrlo uobičajen. Prije nego što uradite svoju najbolju fotografiju i izaberete lijep okvir, umotate i stavite pod jelku, stanite i razmislite malo. Ništa neće tako naglasiti narcisoidnost kao vaša uramljena fotografija na kojoj pozirate kao model. Vaša slika na kojoj imate šest godina? Ni to nije baš slatko. Vaša zajednička slika na kojoj radite nešto zabavno i nezaboravno? Mnogo bolja ideja.



SVE ŠTO SE NE MOŽE ZAMIJENITI



Ukoliko svojoj boljoj polovini kupujete izuzetno skup poklon, provjerite može li ga zameniti za nešto drugo ukoliko joj se poklon ipak ne dopadne.



DIJETALNI PROIZVODI



Ukoliko ne želite nevolje, nemojte joj kupovati ništa što je povezano sa mršavljenjem i gubitkom kilograma. Poruka koju će ona primiti čim otvori takav poklon je da vam se ne sviđa i da biste željeli da smrša. Iako to možda uopšte ne mislite, takvu reakciju ćete teško izbjeći sa ovim poklonom.



POKLONI NAMIJENJENI VAMA



Ako joj kupite novi, veliki plazma televizor koji sami želite i prozovete ga poklonom za nju, jer će ga ona ionako isto koristiti, neće upaliti. Odaberite poklon kome će se ona obradovati i istinski uživati u njemu.



ULAZNICE ZA SPORTSKE DOGAĐAJE



Možda vaša voljena voli sa vremena na vrijeme pogledati fudbalsku, rukometnu ili hokejsku utakmicu, ipak ako nije istinskii fan, ulaznice za utakmice preskočite u izboru božićnog poklona. Bolja opcija su ulaznice za balet ili pozorište. Na vrijeme kupite ulaznice i odvedite je na predstavu do čijih je ulaznica inače jako teško doći. Sigurno će joj se svidjeti.



BESKORISNE SITNICE



Šoljica za kafu koja pjeva oduševiće je jednako kao i vas kada ste je ugledali u radnji. Ukoliko iza takve neke beskorisne stvarčice ne postoji neka priča koja vas povezuje, nemojte joj to kupovati.



PARFEM



Ukoliko nije izričito tražila određeni parfem, klonite se police sa parfemima. Osim što joj možete odabrati baš onaj koji joj se ne sviđa, na određene parfeme može biti i alergična.



KEŠ



Prije nego što pomislite kako je to dobra ideja, sjećate li se epizode "Sajnfild" kada je Džeri za Božić dao Elejn gotovinu? Elejn se naljutila, kao što bi svaka žena koja dobije tako nemaštovit poklon.



KREMA PROTIV BORA



Gotovo je nevjerovatno da muškarci kupuju ženske kreme protiv bora, a takođe je i muškarac koji kupuje šminku pomalo neobičan. Zato, izbjegavajte odjele sa šminkom jer šanse da ćete pogrešno izabrati su prilično velike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI