DŽABA VAM GLADOVANJE

Na dijeti ste, a ne mršate? Otkrivamo vam tri glavna krivca i kako ih se riješiti

Lifestyle 21.12.14, 14:35h

Na dijeti ste, a ne mršate? Otkrivamo vam tri glavna krivca i kako ih se riješiti
Polako ali sigurno raste broj pretilih osoba diljem Zapadnog svijeta. Dok svakodnevno možemo čitati o novim, uspješnim dijetama, i dalje se mučimo s prekomjernom težinom. Otkrivamo zbog čega većina dijeta ne radi i kako se boriti s tim problemima

Samo Amerikanci troše godišnje više od 61 milijardu dolara na proizvode za mršavljenje, od kojih većina pruža prazna obećanja koja su daleko od istine. U svojoj novoj knjizi 'The 20/20 Diet', poznati prijatelj od Oprah, dr. Phil, napisao je: "Moj cilj je da vas zaustavim u trčanju za čudotvornim dijetama i da napokon dođete na pravi put, s navikama kojih biste se trebali pridržavati cijeli život kako biste trajno dosegli željenu težinu."

 

Nakon što je proveo istraživanje na tisućama ljudi, dr. Phil je otkrio da je 40,3 posto njih smršavilo dok su bili na dijeti, no nakon toga su u razdoblju od tri mjeseca do godine dana povratili sve kilograme. Stoga ga je zanimalo zašto ljudi toliko često 'padaju' na testu dijeta. Evo koja su tri glavna razloga koje je otkrio:

 

Dosada

Ljudima dosadi jesti istu hranu svaki dan. Zbog toga se odluče pobuniti i počnu jesti nezdrave namirnice. Umjesto da nađu alternativnu, zdravu varijantu.

 

Iskušenje

Nitko od nas ne živi u potpuno sigurnom okruženju u kojem nam se nikad neće nuditi nezdrave, debljajuće namirnice. Ponekad će iskušenje jednostavno biti preveliko. Dovoljno da se neke druge kockice krivo poslože i htjet ćemo se 'nagraditi' lošom hranom. No nemojte se dati. Pokušavajte čim više izbjegavati da uopće dođete u iskušenje i kad osjetite da biste mogli 'pasti', jednostavno napustite mjesto i zaokupite se nečim drugim.

 

Nedosljedni rezultati

Možete se obeshrabriti jer vaši kilogrami ne opadaju istovjetno cijelo vrijeme. Ili ćete dosta smršavjeti, pa će doći do razdoblja u kojem će vaga stajati na mjestu. Nedajte da vas to obeshrabri. Samo ustrajte jer će i ta faza proći. A možda baš u to vrijeme shvatite da vam odjeća djeluje sve većom na vašem tijelu, iako vaga ne pokazuje pomake.

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI