KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Goran Ljubojević novi predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Irfan Čengić generalni sekretar

Front 20.12.14, 18:01h

Goran Ljubojević novi predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Irfan Čengić generalni sekretar
Goran Ljubojević novi predsjednik Glavnog odbora SDP-a

Predsjednik Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Prnjavor Goran Ljubojević izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora SDPBiH na konstitutirajućoj sjednici ovog stranačkog organa u Sarajevu.

 

Za potpredsjednike Glavnog odbora SDP-a izabrani su Rifat Delić, Segmedina Srna i Ivan Boban.

 

U kratkoj izjavi za medije Ljubojević je istaknuo da se mora raditi na konsolidaciji međusobnog povjerenja i poboljšati stanje u SDP-u

 

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (GO SDPBiH) je na današnjoj sjednici izabrao Irfana Čengića za genralnog sekretara stranke, rečeno je nezvanično novinarima koji čekaju ishod sjednice GO SDP-a.

 

U toku je prebrojavanje glasova za članove Predsjedništva SDP-a.

GOSDP na današnjoj sjednici izabrat će i pet potpredsjednika stranke. Prema nezvaničnim informacijama, kandidati za potpredsjednika SDP-a su Zukan Helez, Jasmin Imamović, Lana Prlić, Zekerijah Osmić i Slaviša Šućur.

 

Ranije je na sjednici koja se održava u Sarajevu Goran Ljubojević, predsjednik Općinske organizacije SDP-a Prnjavor, izabran za novog predsjednika Glavnog odbora.

 

Funkciju generalnog sekretara SDPBiH do sada je obavljao Nermin Nikšić, koji je na nedavnom vanrednom stranačkom kongresu izabran za predsjednika SDP-a.

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI