Tužilaštvo HNK traga za njim

Otac Tonija Šunjića optužen za ratni zločin: Pobjegao iz BiH?!

Hronika 19.12.14, 17:55h

Otac Tonija Šunjića optužen za ratni zločin: Pobjegao iz BiH?!
Tadija Šunjić, otac bh. fudbalskog reprezentativca Tonija Šunjića, koji je optužen za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, odnosno da je kao pripadnik HVO-a izvršio ubistvo jedne osobe bošnjačke nacionalnosti u mjestu Vojno kod Mostara, uoči izjašnjenja o krivici pred Kantonalnim sudom u Mostaru, najvjerovatnije, je pobjegao u Hrvatsku!

 


- Tu informaciju vam ne mogu ni potvrditi niti demantirati, ali vam mogu kazati da sam nakon što se nije pojavio na ročištu, dao naredbu policijskim agencijama da ga pokušaju locirati - kazao je za Avaz kantonalni tužilac zadužen za ovaj predmet, Sanel Pajević, dodavši da će Tužilaštvo HNK zatražiti mjere pritvora s ciljem raspisivanja potjernice. 


Iz MUP-a HNK je rečeno kako se jedina informacija koju mogu dati odnosi na to da je Šunjić živ. Također, kako saznaje Avaz, Kantonalni sud je Šunjiću odredio mjere zabrane te su mu oduzete putne isprave, ali je potvrđena činjenica da on posjeduje hrvatsko državljanstvo. Inače, Tadić je imao obavezu svakog ponedjeljka javljati se u policijsku stanicu Mostar-Sjever.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI