VIDEO/ BIZARNA PRIČA

Narkobos iza rešetaka uživao u neviđenom luksuzu, snimio je i video spot!

Hronika 19.12.14, 14:41h

Narkobos iza rešetaka uživao u neviđenom luksuzu, snimio je i video spot!
Narkobosovi su živjeli u dvadeset 'vila' opremljenih klima uređajima, s kupaonicama u mramoru i telefonima, računalima, amfetaminima, alkoholom i striptizetama na raspolaganju

Jacuzzi, luksuz, striptizete, alkohol, droge, svega su u izobilju imali narkobosovi u inače prenapučenim filipinskim zatvorima dok nije izbio skandal te pomeo usput glazbenu karijeru umjetnika "Herberta C" koji je iz zatvora vodio unosan diskografski biznis.

 

"Svi odgovorni bit će kažnjeni", obećao je predsjednik Benigno Aquino u utorak kada je izbio skandal pošto je policija po dojavi upala u zatvor Bilibid blizu Manile i uvjerila se da su narkobosovi dosuđene im zatvorske kazne pretvorili u dolce vita iza rešetaka.

 

Ti su zatvorenici živjeli u dvadeset "vila" opremljenih klima uređajima, s kupaonicama u mramoru i telefonima, računalima, amfetaminima, alkoholom i striptizetama na raspolaganju.

 

Sav taj luksuz uživali su u zatvoru u kojem se obični zatvorenici bore za životni prostor jer ih je 23.000 smješteno u kaznionici predviđenoj za 8900.

 

Filipinska vojska preuzela je griješni zatvor, istraga je otvorena, a 'VIP zatvorenici' premješteni u strogo čuvanu ustanovu.

 

 

No racija je okončala zatvorsku glazbenu karijeru Herberta Colangga kojemu je konfisciran glazbeni studio kakvog se ne bi postidjele ni televizijske kuće. Oduzeta mu je zbirka satova marke Rolex i Patek Phlippe te tri sefa puna gotovine i zlatnog nakita.

 

"Oduvijek sam sanjao da postanem pjevač", povjerio se Herbert C i ustvrdio da je "dobro obrazovan" i da je on samo žrtva.

 

U 2014. objavio je album "Kinabukasan" s 10 pjesama, dostupan na iTunesu za 3,99 dolara, a tisuće korisnika vidjele su njegov videospot "Pano Yon".

 

U drugome spotu Herbert C u zatvorskoj sportskoj dvorani svečano prima platinastu ploču jer je prodao 15.000 primjeraka albuma.

 

Herbert Colanggo osuđen je na 12 godina zatvora 2009. pošto je deset godina pljačkao banke po Manili i drugim dijelovima zemlje.

 

Prema podacima Transparency International, Filipini su po korupciji svrstani na 85. mjesto među 175 zemalja.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI