FOTO/ USPJEH MLADE BH. SPORTISTKINJE

Sarajka Amila Avdukić pobjednica regionalnog takmičenja u Crossfit-u

Sport 19.12.14, 10:55h

Sarajka Amila Avdukić pobjednica regionalnog takmičenja u Crossfit-u
Amila Avdukić je, takmičeći se u izuzetno jakoj konkurenciji, odnijela pobjedu među 50 najboljih djevojaka iz regiona i šire


Na nedavno održanom regionalnom takmičenju u Crossfit-u, Zagreb Throwdown 2014, uz učešće 250 takmičara iz više od 15 zemalja, Amila Avdukić, članica kluba HIT FIT Sarajevo, osvojila je prvo mjesto u kategoriji SPORT KLASA.


Amila Avdukić je, takmičeći se u izuzetno jakoj konkurenciji, odnijela pobjedu među 50 najboljih djevojaka iz regiona i šire.

 

amila-avdukic-2


Iako je nakon kvalifikacija zauzela 11. mjesto, Amila je zajedno sa trenerom Adijem Halepovićem i navijačkom ekipom iz Sarajeva, odlučila otići na takmičenje u Zagreb i predstaviti našu zemlju, klub i sebe u najboljem svjetlu, ne očekujući pobjedu.


Takmičari su se borili za titulu najbolje/eg pokazujući svoje sposobnosti kroz izdržljivost, snagu i ostale domene motoričkih i funkcionalnih sposobnosti koje Crossfit prepoznaje.
 

- Čitavo iskustvo opisala bih kao iscrpljujuće ali izuzetno podsticajno i ohrabrujuće. Ja se crossfitom bavim relativno kratko, otprilike godinu dana. Za tu godinu smo uspjeli ostvariti izvanredan rezultat i napredovati u svakom smislu i Zagreb Throwdown je prvo takmičenje na koje smo otišli, kaže Amila.

 

amila-avdukic-3


 
- Nakon što sam kvalifikacije završila na 11. mjestu od preko 100 prijavljenih takmičarki u sport klasi, bila sam zadovoljna i sretna sto sam dobila priliku da se takmičim sa 50 najboljih. Sve što sam željela bilo je dati sve od sebe. Imali smo četiri izuzetno teška treninga i nakon trećeg uz dobru taktiku uspjeli smo doci na vrh tabele. Nakon cjelodnevnog takmičenja i proglašenja pobjednika bila sam sretnija nego ikad, priznaje Amila i dodaje:


- Neizmjerno sam ponosna i zahvalna svima koji su vjerovali u mene i klub. Pobjeda ce biti još!

 

amila-avdukic-1

 

Šta je to CROSSFIT?

Crossfit je trening snage „core-a“ i kondicije. Program dizajniran da izmami što širi adaptacijski odgovor organizma.


Crossfit se zasniva na kratkim, intenzivnim i raznolikim treninzima, koji sadrzavaju elemente gimnastike, atletike, dizanja tegova, pliometrije, vježbi sa vlastitim tijelom i mnoge druge fukcionalne vježbe.


Osnova Crossfit-a je pripremiti vjezbace, kako takmicare tako i rekreativce za svakodnevne napore i izazove zivota izbjegavajuci specijalizaciju u bilo kojoj domeni.  


„Crossfit-ova specijalnost je izbjegavanje specijalizacije“, pojasnio nam je prof. Adi Halepović, koji kao prvi licencirani Crossfit trener u BiH, vodi funkcionalne treninge u klubu HIT FIT Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI