U ORGANIZACIJI FONDACIJE BIGMEV

U Sarajevo sutra dolaze vodeći turski privrednici, u BiH traže kompanije partnere

Biznis Klub 18.12.14, 18:19h

U Sarajevo sutra dolaze vodeći turski privrednici, u BiH traže kompanije partnere
Predstavnici Udruženja biznismena NILSIAD iz Turske održat će, u petak, niz sastanaka sa bh. privrednicima, u Privrednoj komori Federacije BiH, a početak razgovora planiran je za 14 sati, prenosi bh. novinska agencija Patria

NILSIAD je tursko udruženje privrednika koje je u sklopu industijske zone NOSAB, a koja broji 300 kompanija, zapošljava više od 20.000 radnika, izvoze u više od 20 zemalja svijeta, i pravi godišnji promet od oko milijardu KM.

 

U Sarajevo dolazi devet turskih privrednika iz automobilske, metalne i tekstilne industrije.

 

Cilj posjete turskih privrednika je ostvarivanje saradnje sa potencijalnim bh. partnerima i stvaranje uvjeta za pokretanje novih projekata, kako bi se ostvarila dugoročna saradnja između kompanija iz BiH i Turske.

 

Tržište BiH je zanimljivo turskim biznismenima zbog blizine EU i sporazuma o slobodnoj trgovini koje naša zemlja ima sa tržištem koje broji više od 500 miliona potrošača. S druge strane, bh. proizvođači u petak će dobiti priliku da ostvare direktne kontakte sa predstavnicima jedne od najbrže rastućih ekonomija svijeta.

 

Posjetu turskih privrednika BiH organizirala je Fondacija BIGMEV u saradnji sa Privrednokom komorom FBiH, prenosi Patria.

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI