S njima nema nade

Ako se bavite jednim od ovih poslova, nikada nećete ima stabilan brak ili ozbiljnu vezu

Lifestyle 18.12.14, 16:38h

Ako se bavite jednim od ovih poslova, nikada nećete ima stabilan brak ili ozbiljnu vezu
Kada napokon dođete doma i obavijestite sve ukućane o svojem dolasku, kako vas dočeka vaš/a partner/ica? Izgledaju kao da su sretni što ste uspjeli živi doći doma ili možda imaju 100 pitanja o tome gdje ste bili cijeli dan?

Podaci prikupljeni o stresu i razvodima pričaju zanimljivu priču o tome koje karijere mogu biti pogubne za brak i vezu. Neke od njih bi vas mogle iznenaditi.

 

Zaposlenik u casinu i sličnim uslužnim djelatnostima
Brojne kockarnice rade 24 sata dnevno, a zaposlenici u njima obično imaju nepredvidivo radno vrijeme, a često rade i praznicima.

Podaci iz 2010. pokazali su da se čak 31 posto zaposlenika u američkim kockarnicama razvodi, što je duplo više od američkog prosjeka razvoda od oko 16 posto.

 

Masažer
Bilo da je riječ o muškarcima ili ženama koji se bave ovim zanimanjem, izgleda da je ljubomora jedan od značajnijih čimbenika zašto se čak 38% američkih masažera rastaje.

Fizički kontakt s klijentima i posesivna narav partnera obično su jako loša kombinacija pa možda nije niti čudo što se zanimanje našlo na ovoj kobnoj listi.

 

Konobari
U Americi prihod konobara uglavnom ovisi o napojnicama, što je vrlo nepredvidiv način zarade pa može uzrokovati stres, ali i mnoge prekovremene sate.
 

Kada se uzme u obzir i okolina u kojoj rade, nepredvidivo radno vrijeme i sami stres radnog mjesta, možda nije iznenađujuće da se preko 38 posto konobara i konobarica rastaje.

 

Sportaši, zabavljači i plesači
Slava, tračevi, izloženost javnosti i život pod reflektorima mogu imati vrlo negativan utjecaj na vezu pa je tako stopa razvoda od 28 posto među zabavljačima možda i očekivana posljedica.

No, najveća stopa razvoda vlada među plesačima i koreografima koji u Americi zauzimaju prvo mjesto jer se čak 43 posto njih razvede.

Stresna zanimanja
Zanimanja s također velikim postocima razvoda su i sva ona koja uzrokuju mnogo stresa. Među najstresnija zanimanja se ubrajaju policajci, zanimanja u vojsci, vatrogasci, piloti, menadžeri, stručnjaci za odnose s javnošću, novinski reporteri i taksisti.

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI