FOTO/ SIMBOL GRADA

Večeras promocija prve monografije o sarajevskoj Vijećnici

Kultura 17.12.14, 13:21h

Večeras promocija prve monografije o sarajevskoj Vijećnici
Vijećnica je duže od jednog stoljeća bila u centru kulturnih i političkih dešavanja glavnog grada Bosne i Hercegovine, te svjedok promjene nekoliko državnih sistema

Postala je simbol Sarajeva, ali tajne koja ova ljepotica krije do sada nikada nisu objavljene. Prva monografija ‘Sarajevska vijećnica’ javnosti će biti predstavljena večeras u 19 sati, u auli Vijećnice.

 

vijecnica2

 

Imajući u vidu značaj ove građevine i činjenicu da ne postoje objedinjeni pisani tragovi o njenoj prošlosti, arhitektonski studio URBING se u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva odlučio na smion poduhvat pripremanja prve knjige o Vijećnici. Nakon šestogodišnjeg istraživanja i intenzivnog rada, monografija ‘Sarajevska vijećnica’ je dovršena, a autorstvo potpisuju Valerijan Žujo, Ferhad Mulabegović i Smajo Mulaomerović.

 

vijecnica3

 

Svečana promocije knjige održat će se večeras (17. decembra) u auli Vijećnice s početkom u 19 sati, a istoj će prisustvovati gradonačelnik Sarajeva dr. Ivo Komšić, političari i predstavnici institucija koji su podržali projekat obnove, te autori knjige. Posjetioci će moći kupiti svoj primjerak monografije po promotivnim cijenama, a promocija je otvorena za javnost.

 

vijecnica4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

BLIN
KOMENTARI