Ne isključuje se ni mogućnost ubistva

Smrt manekenke u hotelu 'Hayat': Ivana umrla za tri minute, Facebook status mijenjan poslije njene smrti?!

Hronika 17.12.14, 08:21h

Smrt manekenke u hotelu 'Hayat': Ivana umrla za tri minute, Facebook status mijenjan poslije njene smrti?!
Prema riječima toksikologa, anestetik koji je za kćerku poslanice DS Nade Bodrožić bio koban vjerovatno nije mnogo teško kupiti na crno

Ivana Bakić Bodrožić (31) u sobi 326 beogradskog hotela „Hayat“ umrla je samo tri do pet minuta pošto je u njenu venu ubrizgan anestetik „propofol“.

 

Toksikolog, doktor Dragan Joksović za Kurir ističe da ovaj anestetik brzo djeluje.

 

- „Propofol“ može da bude smrtonosan u velikim dozama, to je anestetik iz grupe opojnih. On brzo deluje, potrebno mu je svega dva do tri minuta. Ukoliko je devojka sama sebi ubrizgala smrtonosnu dozu, bila je živa najverovatnije tri do pet minuta - kaže dr Joksović i objašnjava da on djeluje na centralni nervni sistem, dovodi do prestanka disanja, a potom i do prestanka rada srca.

 

Prema riječima toksikologa, anestetik koji je za kćerku poslanice DS Nade Bodrožić bio koban vjerovatno nije mnogo teško kupiti na crno.

 

- Međutim, kolika je njegova cena, zaista ne znam, a ne bih ni da nagađam - kaže dr Joksović.

 

Okolnosti ove tragedija, koja se dogodila u srijedu uveče, policija još uvijek provjerava.

 

- Saslušana je sobarica koja je devojku zatekla mrtvu u sobi, kao i još nekoliko zaposlenih u hotelu. Uzeti su snimci sigurnosnih kamera, kao i drugi dokazi iz sobe 326 - kaže izvor iz istrage.

 

Zasad niko nije osumnjičen da je počinio zločin, ali policija ne isključuje ni tu mogućnost.

 

- Proverava se i kako je nabavila taj anestetik jer se on koristi samo u operacionim salama i nema ga u slobodnoj prodaji. Ukoliko bude otkriveno ko je lek prodao, biće procesuiran - kaže izvor Kurira, i dodaje da je policija pregledala mobilni i laptop pokojne.

 

ČEKA SE TOKSIKOLOGIJA

 

Ivana Bakić Bodrožić, prema nezvaničnim informacijama, izvršila je samoubistvo. Toksikologija je obavljena na VMA, ali njeni rezultati još uvijek nisu dostavljeni Višem tužilaštvu, koje će poslije prikupljanja svih dokaza da stavi tačku na cijeli slučaj ili da, eventualno, naredi pokretanje postupka protiv nekog.

 

ČUDNA DEŠAVANJA POSLIJE SMRTI

 

ivana-bodrozic-status-1

 

Policija je odmah prilikom uviđaja zaplIJenila Ivanin mobilni telefon i kompjuter. Stvari su juče vraćene Ivaninoj majci Nadi Bodrožić, inače vojvođanskoj poslanici Demokratske stranke.

 

Policija ne želi da otkrije da li je i šta u aparatima Ivane Bodrožić pronašla.

 

- Trenutno je ovo predistražna radnja u kojoj se pre svega čeka toksikološki nalaz. Uporedo s tim, skinuti su podaci s računara i telefona, ali ništa od tih detalja ne sme da bude otkriveno pre nego što tužilac naredi da li će pokrenuti istragu ili ne. A to zavisi od nalaza obdukcije - rečeno nam je u MUP-u.

 

Međutim, veliku nedoumicu stvara i Feacebook profil preminule Ivane Bakić Bodrožić, odnosno poruka koja je napisana poslije njene smrti! Ivana je četiri dana prije smrti napisala status o „paćenici koju sažaljeva“. Bizarno je što je ovaj status neko promijenio dan poslije njene smrti. Dodata je rečenica o „čoveku koga voli već sedam godina i koji je lagano ubija“, piše Kurir.

 

ivana-bodrozic-status

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI