Uoči posebne sjednice Narodne skupštine

Sve isto je, ali ništa isto nije: SNSD utvrdio svoje kandidate za ministre u novoj Vladi RS

Front 16.12.14, 20:18h

Sve isto je, ali ništa isto nije: SNSD utvrdio svoje kandidate za ministre u novoj Vladi RS
Na dnevnom redu sjednice je samo izbor premijera i ministara u Vladi RS, a po njenom završetku bit će održana i treća posebna sjednica, na kojoj bi se trebalo glasati o izboru potpredsjednika Narodne skupštine RS-a

 

Uoči posebne sjednice Narodne skupštine u srijedu, SNSD je večeras definitivno utvrdio kandidate te stranke za ministre u novoj Vladi RS-a koju bi trebalo ponovo da vodi Željka Cvijanović.

 

Ipak, lider SNSD-a Milorad Dodik večeras nije u izjavi novinarima želio da saopći imena njihovih ministara u kabinetu Željke Cvijanović, ostavivši to da ona uradi na skupštinskom zasjedanju.

 

Saznaje se da će SNSD zadržati većinu dosadašnjih ministara u vladi Željke Cvijanović.

 

Dragan Bogdanić tako ostaje na mjestu ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, Zoran Tegeltija kao ministar finansija RS, Srebrenka Golić i u naredne četiri godine vodit će Ministarstvo za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju, dok bi novi ministar unutrašnjih poslova RS trebao da bude Dragan Lukač, načelnik Komunalne policije u Banjoj Luci.

 

Resor nauke i tehnologije neće napustiti dosadašnji ministar Jasmin Komić, dok ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS ostaje Stevo Mirjanić, a u Vladu RS se vraća i Anton Kasipović, i to kao ministar pravde.

 

Zlatan Klokić predložen je da vodi Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, a Davor Čordaš bi i u naredne četiri godine trebao da nastaviti da vodi resor za izbjegla i raseljena lica.

 

Predsjednik Socijalističe partije Petar Đokić je kandidat za ministra industrije, energetike i rudarstva, Milenko Savanović iz Mrkonjić-Grada trebalo bi da vodi resor rada i boračko-invalidske zaštite, Jasmina Davidović iz Foče predložena je za ministricu porodice, omladine i sporta, a Predrag Gluhaković iz Brčkog kandidat je za ministra trgovine i turizma.

 

Uime DNS-a Neđo Trninić, privrednik iz Birča predložen je za ministra saobraćaja i veza u novoj Vladi RS.

 

Dosadašnja ministrica uprave i lokalne samouprave ostaje Lejla Rešić, dok bi resor prosvjete trebalo da vodi profesor Dane Malešević iz Gradiške.

 

Na dnevnom redu sjednice je samo izbor premijera i ministara u Vladi RS, a po njenom završetku bit će održana i treća posebna sjednica, na kojoj bi se trebalo glasati o izboru potpredsjednika Narodne skupštine RS-a.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI