Video/ I Pokret za okupaciju bioskopa svoj gerila marketing za trku ima

'Hvala što ne dolaziš' poručeno ministru Ivanu Tasovcu

Kultura 13.12.14, 22:03h

'Hvala što ne dolaziš' poručeno ministru Ivanu Tasovcu
Akcija Pokreta za okupaciju bioskopa u Srbiji, ali i spas kulture općenito, bez sumnje jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja koji će obilježiti 2014. godinu. Nakon okupacije kina ''Zvezda'' i neprestalnog ignorisanja nadležnih, mladi su na ''dvoboj'' izazvali resornog ministra Tasovca njegovim sredstvima.

 

 

Pokret za okupaciju bioskopa, koji je prethodnih nedelja potpuno oživio beogradsko kino  “Zvezda”, 12. decembra organizovao je još jedan čin pozivanja ministra Ivana Tasovca na dijalog, i to njegovim najefikasnijim oružjem, piše B92.

Ni tri nedelje nakon okupacije kina "Zvezda", brojnih organizovanih diskusija i jasno preciziranog stava da se nije riječ samo o jednom bioskopu već da je to apel za opšte stanje u kulturi, aktuelni ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac nije se oglasio ovim povodom. 

 

 

Zbog toga su se odlučili da ministru prenesu poruku onako kako je i sam Tasovac svojevremeno, dok je vodio Beogradsku filharmoniju, provocirao prolaznike u Ulici Strahinjića bana, poznatoj i pod nazivom Silikonska dolina. 

 

Oni su 12. decembra, oko 15 sati, ispred prostorija Ministarstva kulture, izveli mini performans i svojim raštimovanim orkestrom poručili ministru Tasovcu: “Hvala što ne dolaziš”, baš kao što je i Beogradska filharmonija 2011. godine, svojom gerila kampanjom prolaznicima beogradskih ulica poručivala: “Hvala što ne dolazite”. 

 

“Ovim činom ispred Ministarstva kulture, članovi su željeli da još jednom jasno stave do znanja, ako to do sada nije jasno, da je ovo poziv na rešavanje problema i stanja u kom se kultura nalazi. Ne znamo ko je i da li je nadležan,ali pretpostavljamo da se kultura tiče ministra kulture”, zaključuju iz Pokreta za okupaciju bioskopa.

 

(DEPO/BLIN/ak)

BLIN
KOMENTARI