SJEĆATE LI SE NAJLJEPŠE MISS BIH SVIH VREMENA?

Životna priča Ane Mirjane Račanović: Moja sreća u Njemačkoj - zašto sam se povukla iz javnosti...

Nedjeljni magazin 12.12.14, 12:28h

Životna priča Ane Mirjane Račanović: Moja sreća u Njemačkoj - zašto sam se povukla iz javnosti...
U životnoj priči koju je podijelila sa magazinom Azra, Ana Mirjana Račanović govori o jednom posve drugačijem životu u kome nema modnih pisti, blještavila reflektora, naslovnih stranica niti bilo čega od onoga što ju je pratilo tokom višegodišnje karijere najljepše Miss Bosne i Hercegovine

 

Većina građana BiH sada, vjerovatno, ne zna ni ime aktuelne Miss BiH, ali se svi sjećaju one koja je izazvala najviše simpatija. To je Ana Mirjana Račanović iz Bijeljine.


Krunu najljepše djevojke naše zemlje ponijela je (ne tako) davne 2001. godine. Prvi put do tada svi su se saglasili da imamo dostojnu predstavnicu naše zemlje na svjetskom takmičenju ljepote, ali i da je osim ove krasi još mnogo kvaliteta. Onih ljudskih.


Ogromna medijska pažnja i interes javnosti nisu narušili ono što su njeni roditelji godinama brižljivo utiskivali u njen karakter: smjernost, skromnost, blagost, ljubaznost…To je takva rijetkost. Do danas Ana nije izgubila nijednu od svojih karakteristika. Podjednako je lijepa izvana i iznutra.


Već nekoliko godina uz djevojačko nosi i prezime svog muža Alena, Jevtić. Žive u Njemačkoj. Rodila je troje prekrasne djece, dva sina, Adrijana i Aleksandra, i kćerku Anđelu.


U životnoj priči koju je podijelila sa magazinom Azra, Ana Mirjana govori o jednom posve drugačijem životu u kome nema modnih pisti, blještavila reflektora, naslovnih stranica niti bilo čega od onoga što ju je pratilo tokom višegodišnje karijere najljepše Miss Bosne i Hercegovine svih vremena.


Zašto se povukla iz turbulentne javnosti u miran porodični život i kako živi posljednjih godina? Da li se kaje zbog prekinute karijere? Je li sretna i kako čuva brak?

 

Priznaje da želi još djece i da je majčinstvo potpuno ispunjava. A na pitanje o dolasku u Sarajevo, odgovara:


- Voljela bih... Planiram, prvi put kada dođem dole, okupiti sve svoje prijatelje i sita se ispričati. Kad ih se sjetim, počinje nostalgija da me vuče, nismo se dugo vidjeli, a za Sarajevo me vežu najljepše uspomene i najljepša sjećanja.


Kompletan intervju sa Anom Mirjanom Račanović-Jevtić možete pročitati u najnovijem izdanju magazina Azra.   
 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI