Osumnjičeni priznao ubistvo navijača Crvene zvezde

'Gađali su nas kamenjem i udarali palicama. Uzeo sam nož u ruke, ne shvaćajući šta činim'

Hronika 28.11.14, 20:24h

'Gađali su nas kamenjem i udarali palicama. Uzeo sam nož u ruke, ne shvaćajući šta činim'
Sud je, osim podizanja optužnice, također naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja

 

Osumnjičeni za ubistvo Marka Ivkovića, srpskog navijača ubijenog prošlog petka u Istanbulu uoči košarkaške utakmice Galatasaray - Crvena zvezda, priznao je ubistvo, prenosi RTS.

 

Prema pisanju turskih medija, 53-godišnji Kadri Aktaš tokom davanja iskaza policiji rekao je da su srpski navijači prvi napali navijače Galatasaraya, gađajući ih kamenjem i udarajući palicama, kao i da je on zatim uzeo nož u ruke "ne shvaćajući što čini".

 

"Mi smo reagirali na napade. Neko me je udario u nos. Ja sam zamahnuo nožem prema nečijoj nozi, ali sam promašio. Osoba koja me udarila bila je svjetlije kose i viša od mene i ne odgovara fizičkim karakteristikama osobe koja je ubijena", rekao je Aktaš, negirajući krivicu za ubistvo.

 

Šef istanbulske policije Selami Altinok izjavio je da osobe koje su sudjelovale u ubistvu Ivkovića nisu huligani koji su sudjelovali u tučnjavi prije utakmice.

 

Sud u Istanbulu je danas podigao optužnicu protiv turskog državljanina Aktaša, osumnjičenog da je na smrt izbo Marka Ivkovića, objavila je danas turska agencija Anadolija, prenio je Tanjug.

 

Sud je, osim podizanja optužnice, također naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja, prenijela je agencija AP.

 

Preostala šestorica osumnjičenih za sudjelovanje u ovom zločinu pušteni su poslije ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle biti podnesene optužnice, navela je Anadolija.

 

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije primilo je danas službenu potvrdu turske policije da je pritvoreno sedam osoba zbog ubistva Marka Ivkovića.

 

U saopćenju MVP-a navodi se da je turska policija obavijestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedene osobe povezana s ovim kaznenim djelom, te da će slučaj danas biti proslijeđen javnom tužitelju na dalje postupanje.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI