Praznična zabava u centru grada

U Sarajevu počelo postavljanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Zabava 28.11.14, 11:43h

U Sarajevu počelo postavljanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
Na Trgu oslobođenja "Alija Izetbegović" u Sarajevu danas je počelo postavljanje četvrtog Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa, koji će biti održan od 10. decembra 2014. do 14. januara 2015. godine.

 


- Radnici KJKP Park i ove godine dekorišu prostor na Trgu oslobođenja  "Alija Izetbegović", gdje će danas biti završeno postavljanje dijela svečanih dekoracija. Montiranje kućica počinje sutra - rekla je za Agenciju FENA predstavnica Fondacije Sarajevo Navigator Nataša Musa.


Coca-Cola Sarajevo Holiday market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator pod okriljem Evropske komisije i USAID - Sida Firma Projecta.



Tokom ove manifestacije kreirat će se istinski praznični ugođaj za građane Sarajeva i mnogobrojne turiste koji će, ističe Musa, imati priliku vidjeti kako se na bosanski način slave praznici različitih konfesija - katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, Hanuka, pravoslavna Nova godina.



- Ceremonija otvaranja marketa bit će upriličena 10. decembra oko 17 sati, kada će kao i prethodnih godina gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić upaliti jelku- kaže Musa.



Realizaciju Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa ove godine podržali su Grad Sarajevo i općine Centar i Stari Grad, a policijske uprave Stari Grad i Centar bit će zadužene za sigurnost posjetitelja marketa.



Coca-Cola Sarajevo Holiday market osmišljen je po uzoru na božićne sajmove koji se mogu naći u gotovo svakom od gradova zapadne Evrope.

(FENA/dg)
 

BLIN
KOMENTARI