Foto / Premlada da bude supermodel?

Upoznajte 9-godišnju Ruskinju, najljepšu djevojčicu na svijetu

Showbizz 28.11.14, 08:24h

Upoznajte 9-godišnju Ruskinju, najljepšu djevojčicu na svijetu
Kristina Pimenova ima samo devet godina. Od svoje treće godine uspješno se bavi modelingom, a mnogi su je već prozvali "najljepšom djevojčicom na svijetu".

 

 


Djevojčica iz Moskve hoda modnim pistama od svoje četvrte godine, krasila je naslovnicu prestižnog magazina Voguea Bambini u dobi od sedam godina, a već je, među ostalima, bila zaštitno lice dizajnera kao što su Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana, Armani i Benetton.


Ima armiju obožavatelja, na Facebooku je prati više od 2 miliona ljudi, no i priličan broj kritičara koji tvrde da je seksualizirana. Nedavni komentari na njenim Instagram fotografijama tvrdili su da je "beba" te pohvalili njene "duge noge".


Sa kosom boje meda, azurnoplavim očima i anđeoskim crtama lica, Kristinina nevjerovatna ljepota je neporeciva. Njena majka Glikeriya Shirokova, i sama bivši model, naizgled upravlja karijerom svoje kćeri i njenim društvenim mrežama. Svakodnevno ažurira njen Instagram sa fotografijama i naglašava da ih sama Kristina ne postavlja na internet.


U biografiji ove devetogodišnjakinje na Facebooku piše da se počela baviti modelingom u trećoj godini. Bilo gdje da je išla s mamom, ljudi su joj govorili kako je Kristina preslatka i da bi se trebala okušati u modelingu. Njena majka odlučila je da proba i Kristie je ubrzo shvatila koliko je su pista i modne revije zabavne, te da i danas uživa u svakom trenutku.

 

kristina-pimenova1


Kristinin otac je Ruslan Pimenov, bivši 33-godišnji fudbaler koji je igrao za Rusiju na Svjetskom prvenstvu 2002. Za njenu stariju sestru Nataliju malo se zna. Navodno  ima 15 godina, studira u Engleskoj i vjerovatno nije model.


Kristina, koja je očito dobila na genetskoj lutriji, također je i nadarena gimnastičarka.


Iako nosi samo dječiju odjeću, te malo, ako i toliko, šminke tokom profesionalnih snimanja, fotografije na kojima nosi šorceve ili kratke suknje rezultirale su nekim uznemirujućim komentarima.


"Grozna fotka za dijete", jedan je od komentara ispod slike na kojoj nosi hlače sa leopardovim uzorkom, dok je drugi korisnik napisao: "Sviđa mi se."


Kao odgovor na jedan komentar o njenim "seksi nogama", još jedan korisnik je napisao: "Tretiranje dijeteta kao odrasle osobe i pravljenje takvih fotografija je pogrešno. Moje dijete nikada, ali nikada ne bi nosilo tako uzak i kratak šorc".


Njena majka tvrdi da često briše neprimjerene komentare, i da je postavila pravila ponašanja na njenoj Facebook stranici, uključujući to da sav sadržaj na stranici treba biti prijateljski prema djeci, te da će bilo koji video ili slika, neprimjeren Kristininim godinama biti izbrisan, a onaj ko ga je postavio blokiran.


Neki tvrde da su Kristinine fotografije potpuno nevine i da odrasli projiciraju svoje agende na osnovu neutralne slike.

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI