VIDEO/ FRONTMAN ZABRANJENOG PUŠENJA ISKRENO

Sejo Sekson: Ne mogu sarađivati s Neletom dok ne promijeni odnos prema rodnom gradu

Showbizz 26.11.14, 19:56h

Sejo Sekson: Ne mogu sarađivati s Neletom  dok  ne promijeni odnos prema rodnom gradu
- Promjena njegovog odnosa prema rodnom gradu je uslov bez kog se ne može zamisliti naša ponovna saradnja – poručuje frontmen 'Zabranjenog pušenja' uoči subotnjeg beogradskog koncerta u 'Mikser hausu'

Pred beogradski koncert, srbijanski Telegraf razgovarao je sa Sejom Seksonom o Neletu Karajliću, Ceci Ražnatović, Bajagi

 

Ovogodišnjim koncertom obielježava se jubilej – tri decenije od izlaska prvog albuma “Das Ist Walter“. Sejo uz prizvuk sjete priča:

 

- To je bilo jedno malo nedonošče, snimano na osam kanala u studiju čija su vrata bila išarana porukama namijenjenim vlasniku – „Paša, nikad više s’ tobom“, „Paša, ne zaboravi me“, da ne idem u ekstremnije izraze negodovanja. Od početka je to bio „mission imposible“. Pa onda nosanje tih snimaka izdavačima koji su imali mnogo zamjerki podvučenih žutom…

 

Nasmijao se i nastavio:

 

Na kraju smo završili jednog jutra u Zagrebu „Bosna Ekspresom“, baš kao u Breginoj pjesmi. „Jugoton“ se otvarao tek u osam, pa smo morali da popijemo jednu sa onim hroničnim alkoholičarima. Danas gledam kao na čudo to da je nas takve neko prihvatio i objavio album.

 

Inače sa „Valtera“ svirate nezaobilaznu „Zenicu“, „Šekija“, „Selenu“ i još neke teme. Da li će ih sad biti još više?

 

- Raja koja već četiri godine dolazi na tu našu sletsku vježbu i gastro-erotski spektakl zna da je repertoar baziran na pjesmama sa prva četiri albuma, sad malo više sa naglaskom na slavljenika “Valtera”. Eto, i ja sam dočekao 30 godina u ovom bendu. Što kaže moj komšija koji je tri decenije u braku – “Da sam ubio čovjeka, već bih bio na slobodi” (smijeh).

 

Popričali su i o simbolici jednog kasnijeg, velikog hita “Pušenja”, emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, “Evrosongu“… Pitali smo, takođe, Seju koju bi pjesmu volio da je on napisao. Pogledajte taj dio:

 

 

Sejo na početku pjesme “Arizona Dream” iz 2001. pjeva: “Vozio sam starog Dajca, sluš’o Cecu, češ’ko jajca“. Evo šta danas kaže o tome i da li je folk zvijezda reagovala na takav tekst. Poslušajte i koje novije bendove u Srbiji i regionu Sekson najviše cijeni, ali i šta misli o “imenjaku” Seji Kalaču:

 

 

Vječito je pitanje – Nele Karajlić i Sejo, da li ikad može to ponovo da se desi? Tu je i Neletova knjiga “Fajront u Sarajevu”… Provlačile su se prije nekoliko godina informacije da je trebalo da zapjevaju zajedno na jednom velikom koncertu, ali da se menadžmenti nisu dogovorili. Pogledajte šta Sekson kaže o svemu tome:

 

 

Za kraj, Sejo priča i o filmu koji će se snimati. “Zabranjeno pušenje” će imati i predgrupu u “Mikser hausu”

 

 

BLIN
KOMENTARI