ODJEĆA ČINI ČUDA

S ova tri trika ćete izgledati mršavije

ŽENA iN 26.11.14, 16:47h

S ova tri trika ćete izgledati mršavije
Da bismo izgledali vitkije, nije uvijek nužno brojati svaku kaloriju. Ponekad je dovoljno poslužiti se malim trikovima koji će u trenu stvoriti dojam mršavijeg izgleda. Pravilno držanje je najvažnije, pa prije nego što krenete s kombiniranjem krpica, uvucite trbuh, zabacite ramena i isprsite se. Učinak je trenutan

Strateški raspoređene pruge
Opće je poznato da ćemo izgledati više i mršavije ako nosimo okomite prugice, no s njima isto treba biti oprezan. Ne čine nas sve vertikalne prugice mršavijima, već u puno slučajeva mogu samo naglasite viškove koje želimo sakriti. Da bismo postigli dojam izdužene figure, preporučljivo je birati odjeću koja ima pruge, šavove i detalje koji se pružaju okomito na našem tijelu jer promatrača to tjera da nas pogledom prati gore  - dolje zbog čega u njegovima očima izgledamo višima i mršavijima.
 

No mršavije ćemo izgledati i ako oko vrata stavimo šal u kontrastnoj boji od odjeće koju nosimo.

 

Odijevajte se monokromatski ili u jednom tonu

Trik da se odjenete u crno od glave do pete uvijek prolazi i s njim ne možete pogriješiti. No ne trebate se uvijek držati crne; odaberite bilo koju tamnu boju i učinak će biti jednak.
Tamna jednobojna haljina vizualno stanjuje, no treba pripaziti da haljina ne bude pripijena uz tijelo, već da samo prati liniju tijela. Učinak će biti još vidljiviji kad je kombinirate s čarapama i visokim čizmama u sličnoj nijansi.

 

Isto tako dobro skrojeno odijelo s užim hlačama i dužim sakoom čini čuda za našu liniju. Hlače u ovom slučaju moraju biti malo duže tako da ih možete nositi na visoke pete što će vam dodatno pomoći u stvaranju optičke iluzije dugih nogu. Kad nosite jednu boju od glave do pete, tijelo nije vizualno 'prepolovljeno' pa se stvara dojam kao da ste viši, vitkiji i mršaviji. Stajling oživite nakitom, zgodnom torbom ili lakom za nokte.

 

Pametno nosite upadljiv print

 

Mislite da ćete izgledati deblje kao obučete nešto s upadljivim printom? Ne, ako znate kamo usmjeriti pogled. Taj trik posebno je od pomoći ako ste neproporcionalno građeni.

 

Jednostavno odaberite komad odjeće s otiskom koji ćete nositi na dijelu tijela koji želite istaknuti i svakako ga kombinirajte s nečim tamnijim i jednobojnim na drugoj polovici tijela. Ako ste recimo jači na donjem dijelu tijela, obucite majicu ili bluzu s upadljivim printom kako biste odvukli pogled s bokova.

 

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI