Video/ Film dana na Cinema TV prvi dio filma Pusher

Pusher u 20:10 na Cinema TV

Mediji 26.11.14, 16:12h

Pusher u 20:10 na Cinema TV
Sitni preprodavač droge željan zarade upusti se u svijet moćnih i opasnih narko-bossova

 

Krimić ''Pusher'' odličan je film, prepun akcije i napetih scena i prvi je dio istoimene trilogije mladoga danskog reditelja Nicolasa Windinga Refna, kojega je upravo ona proslavila. Naime, radi se o izrazito živo snimljenim filmovima što zorno prikazuju okrutnost i nemilosrdnost danskog podzemlja, te tamošnji svijet droge u koji su upleteni i sitni kriminalci i veliki "podzemni“ moćnici.

 

Frank (K. Bodnia) je sitni preprodavač droge u Kopenhagenu i uglavnom opskrbljuje stalne mušterije poput Tonnyja (M. Mikkelsen) i prostitutke Vic (L. Drasbaek). Jednoga dana, posjeti ga Šveđanin Hasse (P. Andersson) s kojima Frank sklopi unosan posao. Treba nabaviti veliku količinu opijata od Mila (Z. Burić), lokalnog narko-moćnika srpskog porijekla. Franku policija uđe u trag, a prije nego što ga privedu, on uspije baciti paket u obližnje jezero. Nakon jednodnevnog ispitivanja Frank je pušten, ali se nađe pred velikom problemom: već od prije duguje novac Milu, a sad se još mora opravdati kako je "izgubio“ paket. Izgleda da nema druge nego dobaviti novac na bilo koji način, pa makar i iz najgorih krugova kopenhaškog podzemlja…

 

 

Radnja prvoga dijela trilogije usredotočena je na lik mladoga preprodavača droge kojega želja za zaradom dovede do krupnijih kriminalnih djela te ga poveže s jednim od najopasnijih danskih narko-bossova, inače useljenika srpskoga porijekla. U toj ulozi briljira izvrstan glumac hrvatskoga porijekla Zlatko Burić, dok druge glavne uloge tumače glumci Kim Bodnia, Laura Drasbaek, Mads Mikkelsen i drugi.

 

(DEPO/BLIN/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI