FOTO/ Tako se to radi u 'sekularnoj' državi

Milorad Dodik zakletvu položio i u crkvi: 'Ovim šaljemo jasnu poruku...'

Front 26.11.14, 11:49h

Milorad Dodik zakletvu položio i u crkvi: 'Ovim šaljemo jasnu poruku...'
Predsjednik Republike Srpske istakao je da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrijednosti u društvu

 

Predsjednici Republike Srpske i Narodne skupštine RS Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović, kao i većina narodnih poslanika pravoslavne vjeroispovijesti, juče su položili zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, nakon što su prethodno svečanu zakletvu položili u Skupštini Republike Srpske.

 

Entitetski predsjednik je istakao da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrijednosti u društvu.

 

- I zato je važno da, pored Skupštine, položimo zakletvu i ovdje, time šaljemo jasnu poruku - naveo je reizabrani predsjednik Srpske nakon svečanog čina.

 

Dodik, Čubrilović, novoizabrani poslanici u parlamentu i potpredsednici RS Ramiz Salkić i Josip Jerković položili su preksinoć zakletvu u Skupštini i time zvanično preuzeli mandate za naredni četvorogodišnji period. Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke Miloradu Dodiku na izboru za predsjednika Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Oslobodjenje.ba/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI