Za topli dom

Deset stvari koje mora imati svaki dnevni boravak

Auto & Dom 25.11.14, 22:05h

Deset stvari koje mora imati svaki dnevni boravak
Dnevni boravak centar je svakog doma jer se u njemu okuplja porodicu ili se prave nezaboravne zabave. I dok ste sigurni da ćete kupiti dobar kauč ili stolić, trik dobro uređenog dnevnog prostora krije su malim stvarima.

 


Kada ste došli u nečiji dom i zaključili kako je dnevni boravak udoban, lijepo uređen i da se radi o prostoru kakav i sami želite, možda niste odmah primijetili da se osjećate ugodno jer vlasnici znaju da se tajna krije u malim stvarima. Ako želite stvoriti topao dom i boravak u kojem ćete se uvijek dobro osjećati, morate znati da vaše osobne stvari čine temeljni pečat prostora. Blog Domino, koji nudi razne savjete o uređenju doma, ima zgodnu listu ideja kojima ćete to lako i postići.


Polica za knjige


Bez obzira na to radi li se radi o manjoj ili većoj polici, njena je poanta ta da možete izložiti svoje omiljene stvari poput nekog suvenira, drage knjige ili fotografije.


Prozori


Prazni prozori djeluju usamljeno. Zavjese od poda do stropa vizualno će povećati prostoriju te dati završni, elegantniji dojam.


Stolić


Osim što je praktičan jer može biti dio skladišnog prostora, stolić za kavu komad je namještaja koji može zaokružiti priču. I ne zaboravite da ne mora biti prazan. Stavite na nj mirisnu svijeću, knjigu ili vazu. No ne računajte da daljinski od TV-a može biti na listi simpatičnih detalja.


Zidovi


Ako ste već prekoračili planirani budžet, koji je ovako i onako teško namaknuti, sigurno ne razmišljate o umjetnini koja će krasiti zid u dnevnom boravku. No prazni zidovi tako su bezlični pa probajte smisliti čime biste ih upotpunili. Jedna od dobrih ideja jest ta da složite malo umjetničko djelo od okvira s fotografijama, a nije skupo.


Boje zidova


Ako spadate među ljude koji ne vole privlačiti pozornost, odabrat ćete neutralne, pastelne boje, ali probajte se ohrabriti i barem jednom zidu dati šansu da postane veličanstven. Ako zaključite da to ipak nije za vas, lako ćete se vratiti na staro.


Dodatni stolić


Ako imate dovoljno prostora, smjestite stolić uz sjedeću garnituru jer je odličan dodatak, ali i praktično rješenje za sve sitne stvarčice koje vam trebaju biti pri ruci.


Budite hrabri


Baš kao i s odabirom boje za zidove, trebate biti hrabriji kod odabira namještaja u boji. Za početak se odlučite za neki manji komad koji će se lijepo isticati, a s vremenom ćete shvatiti koliko boje daju živosti i veselja svakom prostoru. Možete se držati i jednostavnijih nijansi pa miješati uzroke i teksture raznih materijala od drveta do tkanina.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI