Nakon što su napali i posjekli putnike u sarajevskom tramvaju

Almen Mujan i Alija Suljić pušteni na slobodu, tužiteljica ih nije željela ni saslušati!

Hronika 25.11.14, 08:19h

Almen Mujan i Alija Suljić pušteni na slobodu, tužiteljica ih nije željela ni saslušati!
Tri osobe zadobile su površinske posjekotine po rukama, a jedna je tokom naguravanja zadobila udarce i kontuzije po tijelu


Almen Mujan i Alija Suljić pušteni su na slobodu nakon saslušanja u policijskim stanicama. Mujan i Suljić su preksinoć u alkoholiziranom stanju ušli u tramvaj i povrijedili četiri putnika.

 

"Dobio sam posjekotinu sa sedam šavova", priča jedna od četiri žrtve napada, koji se sinoć našao u tramvaju, zajedno sa napadačima. U pokušaju da odbrani svog sugrađanina i sam je zadobio povrede.

 

Almen Mujan i Alija Suljić žrtve su pratili i izvan tramvaja: "Ušao sam u podvožnjak, visok momak je za mnom trčao. Na drugu stranu kad sam izašao dočekao me je drugi momak koji me je vjerovatno htio ubosti. Ja sam rukom reagovao i on me posjekao".

 

Napadače, Mujana i Suljića, ništa ne sprečava da se opet voze tramvajem, jer Katonalno tužilaštvo u Sarajevu nije smatralo potrebnim zadržati ih u pritvoru.

 

"S obzirom na to da su osumnjičeni državljani BiH, da nisu osuđivani, te da su svi svjedoci saslušani i da ne postoji mogućnost ometanja krivičnog postupka, Tužilaštvo je procijenilo da se nije stekao nijedan zakonski osnov, odnosno razlog da bi se prema istima predložila mjera pritvora. Izvještaj o počinjenju krivičnog djela protiv dvojice osumnjičenih će biti dostavljen naknadno, nakon čega će protiv istih biti poduzete daljnje zakonske mjere", stoji u saopćenju portparol Tužilaštva KS-a Alema Hamzića.

 

Kako saznaje Federalna TV, postupajuća tužiteljica Šejla Herceglija, koja je trebala saslušati Mujana i Suljića, to nije učinila, a inspektorima MUP-a KS-a je poručila da osumnjičene uopće ne dovode u zgradu Tužilaštva.

 

Herceglija za FTV nije govorila, upućujući nas na portparola Tužilaštva.

 

Za to vrijeme Almen Mujan, jedan od napadača, svoje postupke nevješto pravda prijateljima na društvenoj mreži.

 

almen-mujan-status

 

Ubistva, krađe, tuče, sarajevska su svakodnevnica. Nadležni organi sporo reaguju, a među građanima se stvara panika i strah od toga da ne budu sljedeće žrtve.

 

Žrtve sinoćnjeg napada prošle su s lakšim povredama, što nije bio slučaj 2008. godine, kada je na sličan način život izgubio maloljetni Denis Mrnjavac.

 

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI