Porodica odvela dijete zlostavljaču Anti Pavloviću, pa se sad pravda

Djed: 'Silno je htio doći do njegovog penisa, uzeo je bičić i malo ga ošinuo...'

Hronika 23.11.14, 15:59h

Djed: 'Silno je htio doći do njegovog penisa, uzeo je bičić i malo ga ošinuo...'
Po Karlovcu se priča da su Pavlovića izabrali da iz maloga istjera đavla jer je bio sklon masturbaciji, a obitelj nam tvrdi da je samo bio nestašan, pa su htjeli da ga pregleda i usmjeri.

 

 

Horor - ne znam kako bih drugačije opisao to što smo doživjeli. Ja sam još uvijek u šoku, prekinuo sam i odnose s ocem koji nas je tamo sve odveo i još ne mogu vjerovati da mi se sve to događa. A na kraju svega mi je i austrijska policija pokucala na vrata. Ne znam kako će sve završiti, ali siguran sam da više nikada neću doći u Hrvatsku. Osim kada me pozovu na sud da svjedočim protiv tog luđaka kojemu je mjesto u zatvoru - ispričao je za Jutarnji otac 12-godišnjeg dječaka kojega je tijekom postupka “centriranja” psihički i fizički maltretirao samozvani doktor kiropraktike Ante Pavlović na svojem imanju u Donjem Dragonošcu pokraj Velike Gorice.


Na suludoj i brutalnoj seansi, koju je Pavlović zabilježio videokamerom i objavio na internetskom servisu YouTube, bili su, osim dječakova oca i djeda, još i očev brat i njegova djevojka. Snimka se brzo proširila preko društvenih mreža pa je tako došla i do računalnog zaslona dječje pravobraniteljice Ivane Milas Klarić, koja je alarmirala policiju. Pavlović je ubrzo uhićen i ispitan, pretraženo mu je imanje, a na kraju je postao osumnjičenik za dva kaznena djela, povredu prava djeteta i povredu privatnosti djeteta, jer je utvrđeno da je dijete “vrijeđao, ponižavao, prijetio, zastrašivao i fizički zlostavljao, udarao ga više puta bičem po stražnjici i desnoj strani lica, tražeći od njega da se pred svima skine i pokaže spolovilo, te pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i ponovno bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave”. 


Sudac istrage je Pavlovića pustio na slobodu, što je zgrozilo javnost, ali i Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje se žalilo na tu odluku. Vijeće Županijskoga suda prihvatilo je žalbu pa je Pavlović u četvrtak opet uhićen kako ne bi ponovio kazneno djelo i utjecao na svjedoke te je sproveden u karlovački Istražni zatvor. U tužiteljstvu su nam potvrdili da se istraga nastavlja i u smjeru eventualne odgovornosti obitelji dječaka koja ga je dovela na tretman kod Pavlovića.


Zbog toga je zatražena pomoć policije jedne zapadne zemlje gdje živi obitelj maltretiranog dječaka. Inozemna policija taj je posao obavila, a nakon primanja njihova izvješća karlovačko će Odvjetništvo odlučiti hoće li teretiti i njih.


Nedjeljni Jutarnji stupio je u kontakt s ocem i djedom 12-godišnjaka, koji žive u jednoj zemlji EU, a na širem karlovačkom području imaju kuću u koju povremeno dolaze. Iako ima nekih kontradiktornosti u njihovim izjavama, a još više u odnosu na neslužbene verzije njihovih motiva da dijete predaju u ruke Ante Pavlovića, obojica tvrde da nisu mogli niti sanjati što će sve doživjeti na njegovu imanju. Po Karlovcu se priča da su Pavlovića izabrali da iz maloga istjera đavla jer je bio sklon masturbaciji, a obitelj nam tvrdi da je samo bio nestašan, pa su htjeli da ga pregleda i usmjeri.


- Bio sam u Karlovcu na tržnici, kupovao sam papriku i načuo kako grupa ljudi priča o nekom doktoru, kao da taj sve liječi. Pomislio sam, pa što i ja ne bih pokušao jer sam imao neke bolove u ruci i tako sam dobio broj telefona od jednog od njih. Nismo znali da je lud. Došli smo tamo, izuli se, pokazao nam je imanje, dva psa, konje i stalno pričao o penisima i seksu. Ja sam mislio da su to neke njegove posebne metode liječenja. Onda smo usput dali maloga da ga pregleda. Ali, on je silno htio doći do njegova penisa, da vidi je li dolje sve u redu. Ja čak nisam niti vidio da ga je udario, ma bio je to samo neki mali bičić i samo je malo njime prešao preko njegova tijela. Onda je otac dječaka izveo van, a mene je doktor polegao na stol i dizao mi noge i ruke pa zakretao glavom i pitao me kako se osjećam, a ja sam se osjećao isto kao i prije. Nije nam ništa naplatio, rekao je da je cijena između 2000 i 10.000 eura, ali samo ako cijelu godinu budemo dolazili na terapije. Ali, tko će više imati posla s njim - priča djed koji je, očito, zakuhao cijeli slučaj.


Verzija koju je ispričao njegov sin puno je strašnija. Kaže nam da se jedva suzdržao da ne pretuče Pavlovića kad mu je digao ruku na sina, ali mu je sada ipak drago što nije takvo što učinio.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI