RAZOTKRIVENA TAJNA PRIVATIZACIJE 'BIRAČA'

Vlada Srpske izvela pljačku vijeka

Front 23.11.14, 13:34h

 Vlada Srpske izvela pljačku vijeka
Konačno je poznat epilog pljačke vijeka u Birču. Republika Srpska je mogla postati vlasnik Fabrike glinice “Birač” , ali je određenim transakcijama ukupno izgubila 230 miliona maraka, a vlasnik ukupne imovine “Birča” je jedno lice iz RS i to preko noći, za veoma male pare

 

Ovo je za BB TV izjavio predsjednik NDP Dragan Čavić. On je još jednom pozvao istražne organe da utvrde stvarnu istinu, a Vladu RS da  odgovara. Umjesto da Vlada RS otkupi dug Fabrike glinice Birač i postane vlasnikom najvećeg privrednog kapaciteta u toj regiji, ona je dopustila da se desi pljačka vijeka.

 

Preduzeće “Pavgord” iz Foče je za 6,4 miliona evra otkupila potraživanja litvanske UKIO banke, koja iznose 85,6 miliona evra. Na taj način je RS ukupno izgubila 230 miliona maraka različitim, vrlo sumnjivim transakcijama, za koje je, kako tvrdi Čavić, morao znati resorni ministar. Zato je pozvao istražne organe da prekinu sa višegodišnjim istragama i da počnu raditi svoj posao.

 

Čavić smatra da se treba utvrditi krivica i odgovornost svih u RS, jer na ovaj način će pojedinci iz RS na veoma sumnjiv način i za male pare postati vlasnici onoga čega se RS ne smije odreći, konstatuje Čavić.

 

(BN TV/BLIN Magazin)

BLIN
KOMENTARI