EVO KAKO

Varate li partnera online, a da toga niste ni svjesni?

Lifestyle 22.11.14, 17:51h

Varate li partnera online, a da toga niste ni svjesni?
Ne postoji savršeni brak ili veza. Iako postoje mnogi stereotipi, činjenica je da svi povremeno uđu u fazu svakodnevice, kad je vrlo lako početi partnera uzimati zdravo za gotovo, te naizgled nevino uzbuđenje potražiti na drugom mjestu

S‫vima ponekad nedostaje ono uzbuđenje s početka veze. Dopisivanje – bilo putem sms-ova ili online s nekim tko vam je prirastao srcu i čije vam poruke bude 'leptiriće u trbuhu', sve se češće javlja među osobama u vezi, a većina to i ne smatra prevarom. Nedavno istraživanje pokazalo je da svega 46 posto muškaraca intenzivnu online vezu smatra vrstom prevar.

 

Razlog zbog čega se na internetska dopisivanja ne gleda kao na varanje jest zato što su ona toliko raširena i jednostavna. Prevara zahtijeva puno vremena, smišljanja, skrivanja, troškove (za jeftine motele) i slično. Prema mišljenju nekih, upravo u tome i leži njezina čar, dok je kod dopisivanja sve puno lakše i budući da se ne ulaže velik trud, kao da i nije vrijedno spomena.

 

No prevara je bilo kakvo dijeljenje intime s drugom osobom i ako provodite više vremena s nekim online nego s partnerom uživo (kvalitetnog vremena), razmislite o tome zašto to činite i kako to može utjecati na vašu vezu. Ali i što vam u njoj, očito, nedostaje. Pripazite, jer dopisivanje može u kratkom roku od nevinog postati izuzetno intenzivno i možete stvoriti jaku vezu i povezanost s nekim zbog koga ćete se opet osjećati privlačno i poželjno.

 

Ako niste sigurni, ovo su znakovi da je vaše nonšalantno čavrljanje online možda e-afera:

 

1. S ovom osobom dijelite stvari koje ne biste podijelili s partnerom, uključujući svoje strahove, ciljeve i snove.

2. Kad vam se dogodi nešto uzbudljivo, on/ona je prva osoba kojoj to želite javiti. Također, kao da svaki dan tražite male izlike da ih kontaktirate.

3. 'Sređujete' se za tu osobu čak i ako je to samo zato da im pošaljete svoju fotografiju ili da vide kako izgledate na fotografijama na društvenim mrežama.

4. Pričate o svojem partneru i nezadovoljstvu s tom osobom, često pretjerujući s negativnim stranama veze.

5. Emotivno ste postali ovisni i toj osobi. Osjećate se sjajno dok čavrljate, te jadno i ljutito kad nema komunikacije.

6. Nakon buđenja, prvo na mobitelu provjerite je li vam se ta osoba javila ili je objavila nešto na društvenim mrežama sinoć ili jutros. Gotovo da o toj osobi razmišljate po cijeli dan.

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI