Od subote počinje prodaja ulaznica

Solistički koncert grupe Konvoj 20. decembra u Domu mladih

DEPO CLUBBING 21.11.14, 13:48h

Solistički koncert grupe Konvoj 20. decembra u Domu mladih
Veliki solistički koncert sarajevske grupe Konvoj održat će se 20. decembra u Domu mladih Skenderija, te će označiti početak koncertnog predstavljanja upravo objavljenog petog studijskog albuma pod nazivom “Mimosvijet“, koji bilježi brojne pozitivne kritike. Suorganizator koncerta je promoterska i produkcijska kompanija Blow up.

 


Najavljujući jedan potpuno osvježen, čvršći i zreliji zvuk, frontmen grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, istakao je da su veliki uspjeh prva dva singla i velika posjećenost promocije albuma koja se održala u klubu Sloga 13. novembra, najbolja pozivnica svim ljubiteljima rock and rolla. “Ovo će biti prvi solistički koncert u našem rodnom gradu nakon duže pauze i zbog toga smo uzbuđeni. Predstavit ćemo jedan novi, žestoki i beskopromisni zvuk modernog rock and rolla i sigurni smo da će se svi koji 20. decembra budu u Domu mladih dobro provesti“, naveo je Merdžanović te dodao da se raduje što su svoj dolazak na koncert najavili mnogobrojni predstavnici medija, kolege iz muzičke industrije, ali i prijatelji koji će prema najavama benda čuti kako nove, tako i stare pjesme u novim aranžmanima.


Album “Mimosvijet“ sniman je krajem 2013. i početkom 2014. godine u studiju MC Pavarotti u Mostaru i sadrži 10 pjesama koje upotpunosti potpisuju članovi grupe Konvoj. Album se u izdanju najveće bh. izdavačke kuće Tropik od 14. novembra nalazi u prodaji širom Bosne i Hercegovine, a svi zainteresovani isti će moći kupiti i na sarajevskom koncertu po posebnoj promotivnoj cijeni. Nakon singla «O slobodi» koji je prije dvije godine najavio povratak ove grupe na muzičku scenu, te spota za pjesmu «Radost i veselje» koji bilježi značajan uspjeh na MTV listi, od juče je na web stranici albuma www.mimosvijet.ba moguće besplatno preuzeti pjesmu «Traži se» i ostaviti komentar šta za vas znači pojam «mimosvijet».


Ulaznice za koncert u prodaji će se naći od subote, 22. novembra, putem portala kupikartu.ba i njihovih ovlaštenih prodajnih mjesta, a iste će se također moći pronaći i putem ulične prodaje na platou Skenderija i na blagajni Bosanskog kulturnog centra. U prodaju će biti pušten ograničen kontigent ulaznica za parter po promotivnoj cijeni od 7 KM, dok će se ulaznice za parter po cijeni od 10 KM i VIP ulaznica po cijeni od 20 KM, u prodaji naći krajem mjeseca.


Za sve one koji neće biti u prilici da 20. decembra budu u Domu mladih, koncert će moći pogledati početkom naredne godine u programu Federalne televizije kao generalnog medijskog partnera. 


Sve informacije o novom albumu, pjesmama i diskografiji grupe Konvoj, kao i tehničke informacije oko koncerta, moguće je pronaći na novoj web stranici grupe www.konvoj.ba, web stranici albuma www.mimosvijet.ba, te na Facebook fan pageu Konovja. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI