Predsjednik RS-a samouvjeren

Dodik: Imamo većinu od 'sigurna' 44 poslanika, uključena i dva iz stranke Adama Šukala

Front 21.11.14, 12:46h

Dodik: Imamo većinu od 'sigurna' 44 poslanika, uključena i dva iz stranke  Adama Šukala
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da koalicija oko njegove stranke ima skupštinsku većinu koju će činiti 44 poslanika, uključujući i dva parlamentarca Stranke napredna Srpska Adama Šukala.

 



Prije dva dana i Marko Pavić, predsjednik DNS-a, koalicinog partnera SNSD-a, uvjeravao je da imaju potrebnu skupštinsku većinu i bez stranke Adama Šukala.



Pavić je tada rekao da je koalicija njegove stranke s Adamom Šukalom trajala donedavno, sve dok predsjednik SNS-a „nije postavio uvjete koje DNS nije mogao prihvatiti“ te da je „činjenica da on više nije potreban za većinu u Narodnoj skupštini RS-a“.



Međutim, Dodik je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da koalicija SNSD, DNS i SP ima skupštinsku većinu od „sigurna 44 poslanika, a tu su i dva poslanika partije koju predvodi Adam Šukalo“.



-Vidjećete da će to tako i biti. Pored toga, tu su još dva poslanika koja nisu bili u ovoj političkoj grupaciji i mi ćemo s najmanje 44 glasa završiti izbor za novo rukovodstvo Narodne skupštine i Vlade - naveo je Dodik.



On je dodao da tačno imaju imena i prezimena poslanika za tu skupštinsku većinu i to će biti manifestovano na prvoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske devetog saziva u ponedjeljak, 24. novembra.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI