Tokom dana očekuje se razvedravanje

U Hercegovini sunčano, magla 'poklopila' pola Bosne

Hronika 21.11.14, 08:43h

U Hercegovini sunčano, magla 'poklopila' pola Bosne
Danas se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost dok će u Bosni po kotlinama biti magle i niske oblačnosti.

 

 

 

Magla će se mjestimično zadržati tokom većeg dijela dana, a u sjeveroistočnim djelovima, može pasti i malo kiše. U drugoj polovni dana bit će sunčanije. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 6 i 12 stepeni, na jugu Hercegovine od 13 do 17  stepeni. U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Uz duže sunčane intervale opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Pri tome su kod hroničnih bolesnika mogući problemi usljed nižih temperatura tokom jutra i večeri, kada je preporučljivo biti oprezniji te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI