Neke stvari su neophodne

Seksualna pomagala koja bi vam preporučio ginekolog

DEPO PLUS 20.11.14, 14:34h

Seksualna pomagala koja bi vam preporučio ginekolog
Ako ste nervozni pri pomisli na seksualne igračke, znajte da ono što biste vi možda nazvali perverznim mnogi ginekolozi smatraju nužnim.

 

Kad ste posljednji put s ginekolom pričali o lubrikantima? Jeste li ga ikad upitali s kojim vibratorom biste lakše mogli postići zadovoljstvo? Ako je vaš odgovori - nikad, ne brinite, niste sami. Većini nije lako unijeti seksualne igračke u spavaću sobu, a kamoli pričati o njima s liječnikom.

 

Kao rezultat toga, ni liječnici ne savjetuju pacijentima što da sa sobom ponesu u krevet kako bi poboljšali (ili čak spasili) seksualni život. No šačica ginekologa se nada da će to promijeniti, pogotovo za žene koje nikad nisu stupile u seks prodavaonicu. "Ženama od 20, 30 godina, ideja kupovine vibratora ne predstavlja problem", ističe doktorica Lauren Streicher. No za starije žene, kojima nikad ne bi palo na pamet da kupe seksualnu igračku, razgovor s liječnikom o toj temi, mogao bi biti potrebni okidač da se opuste i u seksu.

 

Evo što bi ginekolozi preporučili svojim pacijenticama:

 

Lubrikanti

 

Možete ih nabaviti i u drogerijama i supermarketima, te je najlakše dobavljivo seksualno pomagalo. Ovogodišnje istraživanje u SAD-u pokazalo je da je čak 66 posto žena već koristilo lubrikant kako bi im seks bio ugodniji. No nisu svi lubrikanti jednaki, kao što ni sve žene ne trebaju jednaku vrstu, jer ovisno o tome zašto žena nije dovoljno vlažna, treba različitu vrstu lubrikanta.

 

Za malo suhoće, dobri su lubrikanti na bazi vode, koji se brže i suše. Oni će poslužiti mladim ženama koje su na piluli ili doje. No pripazite, jer iako su najjeftiniji, ovakvi lubrikanti često sadrže glicerin kojeg vole gljivice, pa ako ste skloni gljivičnim infekcijama potražite lubrikant na bazi vode bez glicerina. S druge strane, ovi lubrikanti su kompatibilni s kondomima i slikonskim seksualnim igračkama.

 

Ako vam trebaju jači lubrikanti, uzmite one na bazi silikona, koji su posebno dobri za žene u menopauzi, one koje provode terapiju karcinoma ili imaju neko drugo teže zdravstveno stanje. Oni su manje iritirajući i navlažujući, duže traju, ali su i skuplji. Iako ih možete koristiti s kondomima od lateksa, mogu oštetiti vaše silkonske igračke.

 

Seksualne igračke

 

Niti jedno istraživanje vam neće reći koji je vibrator najbolji, nego ćete morati iskušavati dok ne nađete najbolji primjerak. Ovisi i o tome želite li ga koristiti sami ili u interakciji s partnerom.

 

Ovisno o svojim preferencijama možete koristiti i masažere za leđa (koje isto možete kupiti u supermarketima), a koje žene desetljećima ne koriste u tu svrhu; zatim male magične prste koji će simultano masirati ulazak u rodnicu i klitoris ili pak spravu za vježbanje kegelovih vježbi, koja se stavi u rodnicu, odredi željena debljina (može biti tanja ili deblja) i uključi. I zabava može početi.

 

Također možete odabrati vibrirajući uređaj za klitoris ili pak vibrator koji ima dodatak za stimulaciju klitorisa, koji će mnogim ženama itekako dobro doći, s obzirom da samom penetracijom orgazam može doživjeti tek 20 do 30 posto žena. Ostalima treba i nadraživanje klitorisa, pa će manji uređaji dobro doći i tijekom seksa. U to ime, razmislite o vibrirajućim prstenima za penis, koji se mogu namjestiti tako da posebna vibrirajuća spravica bude u doticaju s klitorisom, a što isto možete naći čak i u drogerijama.

 

Vaginalni dilatatori

 

Streicher je nedavno imala pacijenticu koja dvije godine nije bila fizički u stanju spavati s mužem. Zahvaljujući terapiji dilatatorima, to se promijenilo i napokon su opet intimni. Dilatatori dolaze u rezličitim veličinama i u obliku su falusa ili epruvete, no nisu namijenjeni užitku. Nakon što jedan (najmanji, jer ih u paketu bude više, različitih veličina) stavite u rodnicu, on u njoj mora biti pet do 15 minuta, a žena se mora koncentrirati na to da opusti mišiće vagine. Proceduru treba ponavljati svaki dan, sve dok žena ne dosegne potpuno udobno stanje, nakon čega može početi koristiti veći primjerak.

 

Inače, vaginalni dilatatori namijenjeni su ženama kojima je seks bolan, iako treba provjeriti da nije riječ tek o suhoći kod koje će pomoći običan lubrikant. Stanje koje pogotovo dobro liječe dilatatori je vaginizam - bolni grč koji onemogućava ulaz penisu.

 

Za dugotrajnu hidrataciju vagine

 

Liječnici često prepisuju vaginalne estrogene u obliku kreme, kako bi povratili vlažnost intimne zone. No postoje i opcije bez hormona, koje sami možete kupiti. Oni se uz to razlikuju od lubrikanata koji se koriste jednokratno. Ove kreme se unose u vaginu, te bi njihovi sastojci trebali pojačati vlažnost stanica u rodnici. Lubrikanti, s druge strane, ne utječu na tkivo, nego vas samo momentalno čine vlažnijima.

 

(Magazin.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI