Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a

Prvo Vijeće ministara, onda Vlada FBiH!

Front 20.11.14, 08:19h

Prvo Vijeće ministara, onda Vlada FBiH!
Ostajemo opredijeljeni za Savez za promjene, i ostat ćemo dosljedni tome da sa njima formiramo vlast na državnom nivou, izjavio je Suljagić gostujući na televiziji N1

 

Demokratska fronta (DF) neće biti dio nijedne većine koja neće prvo imenovati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine a potom Vladu Federacije - izjavio je član Predsjedništva DF-a Emir Suljagić.

 

- Ostajemo opredijeljeni za Savez za promjene, i ostat ćemo dosljedni tome da sa njima formiramo vlast na državnom nivou - izjavio je Suljagić gostujući na televiziji N1.

 

Osvrćući se na sporazum koji su potpisali lideri tri partije, Bakir Izetbegović (Stranka demokratske akcije), Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica) i Željko Komšić (Demokratska fronta), Suljagić je rekao kako je itekako dobro što su "konačno sa dnevnog reda skinute mogućnosti da bi narodi mogli postati izborne jedinice i da postoji većinski legitimitet unutar naroda".

 

Na novinarsko pitanje jesu li federalne stranke potpisnice ovog sporazuma zaista spremne sprovesti potpisano, Suljagić je rekao kako "nema detektor laži".

 

- Ukoliko postoji volja, neka pitanja je vrlo lako provesti poput kresanja javne potrošnje stavljanjem moratorija od 18 mjeseci na dalje zapošljavanje, smanjenjem prinadležnosti, itd. Ukoliko su ljudi bili iskreni. Potcrtavam, mi u DF-u nećemo biti ničiji taoci i vrlo lako ćemo izaći iz svake vlasti za koju utvrdimo da ne poštuje potpisani sporazum - izjavio je član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI