Foto / Od sutra u prodaji

U Sarajevu promovisan novi album grupe Konvoj 'Mimosvijet'

Zabava 13.11.14, 14:45h

U Sarajevu promovisan novi album grupe Konvoj 'Mimosvijet'
Bosanskohercegovački bend Konvoj danas je u Sarajevu promovisao peti studijski album pod nazivom ''Mimosvijet''.

 



Na promociji albuma članovi grupe su svojim obožavateljima i prijateljima otpjevali nove pjesme „Ludnica“, „Pred mojim vratima“, „Vanredna vožnja“..., čiji je autor gitarsit Hamdija Salihbegović.



- Nakon duže vremena ponovo smo se sastali i napravili ovaj album, nešto što je nama novo i svježe i što će nadamo se i publiku oduševiti - kazao je Salihbegović.



Naslov albuma „Mimosvijet“, kako je rečeno,  dolazi od odlučnosti članova grupe da se ne uklapaju u tuđe aršine i kalupe samo da bi bili društveno prihvaćeni. Umjesto toga, kako kažu, nesputani i svoji, istražuju i eksperimentišu sa novim idejama, muzičkim formama i rješenjima.



- Ja sam mimosvijet - kratko je prokomentarisao pjevač grupe i gitarista Nedžad Merdžanović, koji je uz Salihbegovića zaslužan za muziku na novom albumu.



Bubnjar grupe Bojan Crnogorac istakao je da je album sniman u studiju Pavarotti u Mostaru, dok je editing i miks rađen u  studiju Antika u Sarajevu, a mastering u Hotline Masteringu u New Yorku.



Poklonicima bh. benda Konvoj, basista grupe Haris Varajić, preporučio je da što prije poslušaju novi album „Mimosvijet“ sa devet pjesama koji će se naći u prodaji u BiH već od sutra, 14. novembra, na maloprodajnim mjestima, benzinskim pumpama te kioscima.

 

(FENA/dg; Foto: Depo Portal)

BLIN
KOMENTARI