'KAKO TI JE IME LAVE'

Pionirska dolina u Sarajevu dobila novu zvijezdu

Hronika 12.11.14, 13:51h

Pionirska dolina u Sarajevu dobila novu zvijezdu
Antena Sarajevo u saradnji sa Pionirskom dolinom i kompanijom Podravka realizirala je od 27.oktobra do 7.novembra, akciju 'Kako ti je ime Lave' u kojoj su slušatelji Antene Sarajevo predlagali ime za novu zvijezdu Pionirske doline

Na Facebook page-u Antene Sarajevo pristiglo je više od 700 prijedloga za ime male lavice. Žiri u sastavu Vedad Škapur, veterinar Pionirske doline, Biserka Tanović-Sužnjević, marketing Podravka Sarajevo, Samira Poričanin-Petrešin, programska direktorica Antene Sarajevo i Almir Kurt, kreativni direktor RSG group donio je konačnu odluku o pobjedniku/kumu imena maloj lavici.

 

U srijedu, 12. novembra u Pionirskoj dolini u 12 sati zvanično je predstavljeno ime nove zvijezde. Pionirske doline. Naša mala lavice zove se Piolina!

 

Ponosni kum imena je slušatelj Antene Sarajevo, Edin Bešlić. „Prvo kumstvo i to za lava, nije moglo bolje ispasti. Ideja za ime Piolina je izvedenica od Pionirske doline i meni se učinilo simpatično.

 

Mnogo mi je drago da je moj prijedlog usvojen“, kazao je kum male lavice.

 

Poklon paket Lino proizvoda i godišnju porodičnu ulaznicu za Pionirsku dolinu, kum Edin je poklonio djeci iz Dječijeg doma Bjelave. Diplome o uspješno realiziranom projektu sa ponosom su preuzeli i predstavnici Pionirske doline, kompanije Podravka i Antene Sarajevo.

 

Podsjećamo da su lav Rily i lavica Sarajčica dobili mladunče početkom septembra , a uz pomoć svojih kumova mala lavica je 12. novembra svečano dobila i svoje ime – Piolina!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI