FOTO/ premijera u multipleksu Cinema City

Pred sarajevsku publiku stigao regionalni filmski hit 'Spomenik Michaelu Jacksonu'

Mediji 11.11.14, 22:34h

Pred sarajevsku publiku stigao regionalni filmski hit 'Spomenik Michaelu Jacksonu'
U utorak, 11. novembra, u sarajevskom multipleksu Cinema City prikazana je hit komedija 'Spomenik Michaelu Jacksonu', a publiku je pozdravio redatelj filma Darko Lungulov

 

Komedija „Spomenik Michaelu Jacksonu“ u domaćim kinima počinje se prikazivati od četvrtka, 13. novembra, ali je distributer Continental film skupa sa sarajevskim multipleksom Cinema City odlučio nagraditi prve kupce karata za ovaj nadolazeći filmski hit i organizirati posebnu pretpremijernu projekciju u utorak, 11. novembra u 20 sati.

 

Glavni lik radnje filma „Spomenik Michaelu Jacksonu“ je Marko (Milivojević), vječiti sanjar koji se nalazi pred razvodom od ljubavi svoga života Ljubinke koja odlučuje napustiti umiruću malu srpsku varoš u kojoj žive, ali i njega. Kako se u isto vrijeme s glavnog trga uklanja spomenik iz doba socijalizma, Marko dolazi na ideju spasiti gradić, ali i zadržati ljubav svoga života tako to će na mjestu nekadašnjeg komunističkog spomenika podići spomenik Michaelu Jacksonu koji je upravo objavio odlazak na povratničku turneju. Uskoro Marko uspijeva uvjeriti najbliže prijatelje da mu pomognu, ali gradonačelnik Dragan ima drugačije planove i koristi nacionalističku skupinu „Čista Srbija“ kako bi srušio Markove snove...

 

Film je nakon premijere u Karlovim Varima osvajao nagrade,i prikazivan je na festivalima u Herceg Novom, Puli, Zadru, Nišu, Helsinkiju, Hambrugu i Antaliji,kao i na 20. Sarajevo Film Festivalu.

Nedavno je počeo s kino prikazivanjem u Srbiji gdje je odmah postao pravi hit. Uz Borisa Milivojevića glavne uloge u filmu su ostvarili Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Branislav Trifunović, Toni Mihajlovski, Ljubomir Bandović i Mirjana Karanović.

 

Hit komedija „Spomenik Michaelu Jacksonu“ u službenu distribuciju kreće od četvrtka, 13. novembra!

 

Film će u redovno prikazivanje u Sarajevu krenuti 13.11. u Cinema Cityju. Drugo kino u Sarajevu, kino Meeting Point će film prikazivati u periodu od 18. do 26.11. U Zenici kreće  prikazivanje filma od 13.11. (Multipleks Ekran).

 

Sarajevska premijera ove simpatične komedije privukla je pažnju brojnih javnih ličnosti, a kako je sinoć bilo u multiplexu Cinema City, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI