FOTO/ ZAVRŠENO OSAMNAESTO IZDANJE

Ibrahim Malouf na spektakularan način zatvorio 17. Jazz Fest

Kultura 10.11.14, 09:20h

Ibrahim Malouf na spektakularan način zatvorio 17. Jazz Fest
Osamnaesto izdanje Jazz Festa Sarajevo večeras je zatvoreno na spektakularan način nastupom osmočlanog banda libansko-francuskog trubača Ibrahima Maaloufa u dvorani Bosanskog kulturnog centra u kojoj se doslovno tražila "stolica više" zbog nevjerovatnog interesa publike za koncert briljantnog muzičara za koji su ulaznice rasprodane i prije samog početka festivala

Maalouf i negov band pružili su publici nezapamćen muzički doživljaj skoro dvoiposatnim koncertom na kojem su predstavili fascinantnu mješavinu arapskih i bliskostočnih ritmova, "evropskog jazza" i rocka. Maalouf je na virtuozan način ostvario kontakt s publikom, koju je jednostavno "prisilio" da pjeva i zvižduće uz njegovu muziku i koja mu nije "ostajala dužna" tokom neuobičajene "komunikacije" za jedan jazz koncert.

 

Sarajevo Jazz Fest je nakon "punoljetstva" koje je stekao u ovoj godini pokazao svu svoju vitalnost i ostat će upamćen po sjajnim nastupima velikih imena tog muzičkog žanra. Edin Zupčević i njegov mala ekipa nastavljaju privlačiti u Sarajevo ljubitelje jazz muzike "uprkos  činjenicama" i nezavidnoj situaciji za organizaciju ovakvih praznika kulture.

 

Za nadati se da će Jazz Fest Sarajevo i u budućnosti nastaviti da privlači ljubitelje jazza iz Bosne i Hercegovine i iz brojnih zemalja iz regije i šire.

 

(Fena/dh)

BLIN
KOMENTARI