Video / Nova teroija oko slavne misterije

Je li NLO koji je pao u Roswellu bio supertajna nacistička letjelica?

Hronika 01.11.14, 09:31h

Je li NLO koji je pao u Roswellu bio supertajna nacistička letjelica?
NLO koji je navodno pao u Roswellu 1947. godine je možda bio proizvod tajne nacističke tehnologije.

 


U američkom Roswellu je dvije godine nakon završetka Drugog svjetskog rata na zemlju pao misteriozni leteći objekt, a istraživači desetljećima nakon tog događaja pokušavaju dokučiti o čemu se zapravo radilo.


Nagađalo se da se radi o vanzemaljskom letećem tanjiru, metereološkom balonu ili tajnoj letjelici za špijuniranje sovjetskog nuklearnog programa.


Novi film 'NLO i Treći Reich' nudi novu teoriju. Zapravo se radilo o zvonolikom antigravitacijskom letećem objektu koji je izrađen kombinacijom tehnologije kojom se proizvode helikopteri i rakete. Jedna takva letjelica je navodno pala u ruke američke vojske 1943. godine, pa su SAD nastavile razvijati ovu tehnologiju. Neuspješno testiranje nove letjelice je dovelo do pada u Roswellu.


Priče o nacističkoj 'letjelici zvonu' već su se ranije pojavljivale u NLO literaturi i u dokumentarcu Discovery Channela 'Nacistička NLO zavjera'.

 

Novi dokumentarni film o kojem se još uvijek ne zna puno se navodno fokusira na njemačkog inžinjera Josepha Andreasa Eppa koji je navodno radio na NLO projektu koji je rezultirao nekolicinom letjelica oblika tanjura.


Teorija o padu NLO-a u Roswellu, a koji je rezultat nacističke tehnologije je u kontradikciji sa iskazima svjedoka koji su na drugačiji način opisali letjeći objekt, a spominjali su i humanoidne vanzemaljce koji su pronađeni u letjelici.


Prije nekoliko godina se pojavila i teorija da je Staljin uz pomoć Josepha Mengelea, nacističkog 'anđela smrti' hirurški djecu 'preradio' da izgledaju kao vanzemaljci, da bi ih zatim poslao u SAD u špijunskoj letjelici, koja je zatim pala nedaleko Roswella.


Postoji i teorija koja sugerira da je američka vlada pod kontrolom vlade u sjeni kojom upravljaju vanzemaljci koji su pomogli nacistima prilikom dolaska na vlast 1930-ih godina.


Novi njemački dokumentarac donosi nova pitanja vezana uz Roswellsku misteriju, ali definitivnog odgovora na pitanje šta se tamo dogodilo 1947. godine i dalje nema.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI