Zbog slavnih uzora

Novi trend: Žene poludjele za povećanjem stražnjica!

ŽENA iN 30.10.14, 10:04h

Novi trend: Žene poludjele za povećanjem stražnjica!
Povećanje stražnjica pravit je hit u Evropi i Americi. Predvodnice trenda slavne su dame poput Kim Kardashian, ali stručnjaci napominju kako taj složeni zahvat ne treba shvaćati neozbiljno.


Začetnica trenda raskošnih stražnjica latino je diva Jennifer Lopez. U vremenu kada su žene težile što manjim stražnjim atributima, Jennifer je ponosno isticala svoje blago u uskim haljinama i hlačama. Tada je bila jedna od rijetkih, ali danas sve više poznatih dama pozornost skreće na svoje bujne stražnjice. Kim Kardashian ne propušta je istaknuti pri svakom poziranju, a Nicki Minaj izgradila je karijeru na njoj.

 

Nema nikakve sumnje – ono što su prije nekoliko godina bili bujni dekoltei, danas su raskošne stražnjice. To je najnoviji trend izgleda i ljepote, a kako trendove diktiraju slavne žene poput spomenutih, bilo je samo pitanje vremena kada će njihove stope početi slijediti mnoge žene u svijetu.

 

U Evropi i Americi potražnja za povećanjem stražnjica, tzv. Brazilian butt liftom, značajno je porasla. Riječ je o zahvatu kojim se masnoća preuzeta s drugih dijelova tijela poput trbuha ili bedara, stavlja u stražnjicu. Iako je riječ o složenom zahvatu, oporavak ne traje dugo pa je to, smatraju dame koje su odlučuju na takve zahvate, dodatna prednost.

 

No povećanje stražnjice skup je sport pa, kako piše britanski Telegraph, žene traže jeftinije alternative. Najpopularnija je Tajland – u toj zemlji zahvati povećanja stražnjica znatno su jeftiniji. Upravo zato sve više Britanki putuje na Tajland gdje zahvati koštaju oko 2.500 eura. Tamošnji estetski hirurzi nerijetko, umjesto sala, u stražnjicu ubrizgavaju silikon.

 

Takav oblik estetskog turizma nije bezazlen. Naime, zabilježeno je nekoliko slučajeva ozbiljnih infekcija, a jedan od njih završio je i smrću. Mlada Joy Williams iz Londona preminula je zbog posljedica infekcije koja je nastala kao rezultat povećanja stražnjice na Tajlandu.

 

Dr. Niles Sojitra, estetski hirurg i član britanske asocijacije estetskih kirurga, nije iznenađen takvim strašnim ishodom. 'To su donekle još uvijek pionirski zahvati. Slična je situacija i na Tajlandu pa su i rizici veći… Već neko vrijeme u estetskoj industriji se govori o novom hitu - povećanju stražnjica. To se očito sada događa, ali to je tek početak trenda', napominje dr. Niles Sojitra.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI