Na području Tuzlanskog kantona

U toku SIPA-ina akcija 'Titanium' zbog krivotvorenja novca

Hronika 30.10.14, 09:24h

U toku SIPA-ina akcija 'Titanium' zbog krivotvorenja novca
U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i lišenja slobode više osoba

 

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA na području Tuzle i Tuzlanskog kantona, provode akciju kodnog naziva "Titanium“.

 

Akcija je rezultat višemjesečne temeljite istrage Tužiteljstva BiH protiv osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i krivotvorenja novca.

 

Na terenu djeluje više desetina policijskih djelatnika, a cilj akcije je otkrivanje i procesuiranje organizirane kriminalne skupine, čiji pripadnici su više mjeseci, vršili kaznena djela krivotvorenja i puštanja u promet krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 500 eura, na području Tuzlanskog kantona i cijele BiH.

 

U okviru navedenih aktivnosti, vrše se pretresi na devet lokacija, a slobode je lišeno sedam osumnjičenih osoba, koje će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

 

Tužiteljstvo BiH, zajedno s policijskim agencijama u BiH, nastavlja borbu protiv organiziranog kriminala u svim krajevima BiH. saopćeno  je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI