Policija objasnila

Evo zašto je tek danas podnesena kaznena prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića

Hronika 29.10.14, 17:18h

Evo zašto je tek danas podnesena kaznena prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića
Policijska uprava Sisačko-moslavačka podnijela je danas (srijeda 29. oktobar) Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini kompletiranu kaznenu prijavu protiv poznatog bosanskohercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 


Potvrdila je to za Jutarnji.hr Općinska državna odvjetnica u Kutini, Marija Rukavina.


Relativno dugo razdoblje od izazivanja prometne nesreće do predaje kaznene prijave, u policiji pravdaju složenošću kaznenog djela, potrebnim vještačenjima, te željom da se sačini što kvalitetnija kaznena prijava koju Državno odvjetništvo neće odbaciti.

 
Kako ističe općinska državna odvjetnica Marija Rukavina, nema propisanog roka u kojem policija treba dostaviti kaznenu prijavu nakon prometne nesreće. Dostavljaju je u pravilu kada prikupe sve potrebne dokaze.


Hadžihafizbegović je na autocesti kod Novske, u mjestu Bročice, 12. oktobra oko 20 sati svojim vozilom udario Ankicu Kuduz (63) iz Zagreba, koja je stajala uz zaustavljeni auto, i koja je od zadobivenih ozljeda kasnije umrla u bolnici u Novoj Gradiškoj. Nesreća se dogodila na mjestu gdje je dvadesetak minuta prije još uvijek nepoznati vozač porušio više svjetlećih znakova, kojima je promet zbog radova na autocesti preusmjeravan na desni vozni trak. To se vozilo nije zaustavilo, iako je uništilo svijetleće oznake i sisačka policija za njim intenzivno traga, doznajemo u PU Sisačko-moslavačkoj. Protiv toga nepoznatog vozača policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće.


Prekršajno je prijavljen i vozač osobnog vozila Pejo. A. (46) iz Cerne, zbog vožnje neprilagođenom brzinom.


On je, nakon što je velikom brzinom naletio na porušene svjetleće oznake, zaustavio vozilo u zaustavnom traku kako bi promijenio probušenu gumu.


Dvije putnice u vozilu izašle su van i stajale pokraj vozila, gledajući kako vozač mijenja gumu. Emir Hadžihafizbegović na njih je naletio svojom Škodom Superb, zbog vožnje prevelikom brzinom, obrazloženo je u kaznenoj prijavi.


Naime, do mjesta uništenih svijetleći oznaka on je, baš kao i svi vozači, trebao doći sa smanjenom brzinom jer su znakovi na autocesti upozoravali na radove i obvezno smanjenje brzine. Toga se nisu pridržavali oba prijavljena vozača. Prekršajna prijava podnesena je protiv još jednog vozača iz Zagreba koji je nedugo nakon ove nesreće naletio na uništene svjetleće oznake. I on je vozio nepropisno brzo.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI