STRAVIČNI PRIZORI

Kuća strave uglednog historičara: Iskopao 150 leševa djevojčica pa ih oblačio u lutke i slavio im rođendane

Hronika 26.10.14, 10:11h

Kuća strave uglednog historičara: Iskopao 150 leševa djevojčica pa ih oblačio u lutke i slavio im rođendane
Rusko je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo fotografije iz kuće strave nekoć uglednog povjesničara koji je u potpunoj pomahnitalosti iz grobova iskopao posmrtne ostatke čak 150 djevojčica pa je za njih organizirao morbidne rođendanske zabave

Anatolij Moskvin (46) iz Nižnjeg Novgoroda u središnjem dijelu Rusije uhićen je još 2011. godine nakon što se ispostavilo da je iskopao gomilu leševa curica u dobi od 3 do 12 godina.

 

Posmrtne je ostatke nosio sebi u kuću te ih je mumificirao, odijevao leševe i kosture u haljine, navlačio im čarape, a jednu je odjenuo tako da je izgledala kao plišani medvjedić.

 

Moskvin je dio svog poduhvata i snimio, a istražitelji su u njegovom domu pronašli hodnik pun vjenčanica i haljina u raznim bojama. Tijela mrtvih curica bila su posvuda po sobama, odjevena u svečanu odjeću.

 

Ovoga je tjedna sudac Moskvina proglasio mentalno nesposobnim za praćenje suđenja te je naredio da do daljnjega ostane na liječenju u psihijatrijskoj ustanovi.

 

 

Taj povjesničar, inače, govori 13 stranih jezika i na sudu su ga opisali kao 'genija'. U svoj svojoj morbidnosti, posmrtnim je ostacima davao imena, a za svaku od djevojčica organizirao je rođendansku zabavu. Nijednu nije ubio, nego ih je iz nekog samo njemu znanog razloga odavno mrtve iskapao iz grobnica.

 

Istražitelji su pronašli i papir s uputama kako napraviti lutku od leša.

 

 

Povjesničarova je nastrana opsesija otkrivena sasvim slučajno, tijekom posjeta njegovih roditelja.

 

'Tri smo ga godine promatrali na psihijatriji i apsolutno je jasno da Moskvin nije mentalno sposoban pratitit suđenje', rekao je glasnogovornik tužiteljstva.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI