KOJA PROMJENA

Evo kako izgledaju SMS poruke kada ste zaljubljeni, a kako kada ste u braku

Lifestyle 25.10.14, 10:01h

Evo kako izgledaju SMS poruke kada ste zaljubljeni, a kako kada ste u braku
Poznato je da se odnos između dvoje ljudi koji se vole razvija i mijenja tijekom vremena. Danas, u doba tekstualnih poruka, vidljivije je u kolikoj mjeri, smatra znanstvenica za podatke Alice Zhao koja je odlučila analizirati SMS-ove što su ih suprug i ona izmjenjivali od trenutka kada su se upoznali prije šest godina do danas kada su u braku

Na početku veze, 2008. kad su bili još jako zaljubljeni, poruke su bile dulje i u njihovu su rječniku prevladavale riječi "ljubav", "ljubavi", "bok", a s vremenom su ih zamijenile kraće poruke u kojima dominiraju riječi poput "ok", "ručak", "večera", piše Independent.

 

Izmijenilo se i vrijeme slanja tekstualnih poruka. Na početku veze stizale su u vremenu između 15.00 sati i 3.00 sata, a nakon što su se vjenčali izmjenjivanje kratkih, praktičnih poruka bilo je učestalije tijekom radnog vremena.

 

Zhao na svom blogu objašnjava kako razloge za promjene u porukama - od ljubavnih do onih rutinskih treba tražiti i u činjenici da se dok su "hodali" nisu viđali svakodnevno pa se veći dio komunikacije odvijao putem tekstualnih poruka. "Sad smo zajedno gotovo cijelo vrijeme i komuniciramo uživo pa su esemesovi postali način komuniciranja o svakodnevnoj logistici, što ne znači da se sve pretvorilo u rutinu", optimistična je Zhao.

 

 

(jutarnj.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI