Na sjeverozapadu RS-a izlile se lokalne rječice

U prekidu lokalne ceste, voda potkopava temelje kuća

Hronika 24.10.14, 16:59h

U prekidu lokalne ceste, voda potkopava temelje kuća
Usljed kišnih padavina u Republici Srpskoj je došlo do potočnih bujica u Bosanskoj Kostajnici, te porasta vodostaja lokalnih rječica u Prijedoru, Novom Gradu/Bosanskom Novom i Kozarskoj Dubici.

 



Zbog izlijevanja rječice Vrijeska u mjestu Petrov Gaj u prekidu je lokalni putni pravac Prijedor - Petrov Gaj.



Iz Civilne zaštite RS-a je potvrđeno da je usljed izlijevanja rijeke Japre u mjestu Suhača u prekidu saobraćaj na regionalnom putnom pravcu Blagaj - Budimlić Japra.



Zbog izlijevanja rijeke Mlječanice na magistralni put Kozarska Dubica - Bosanska Kostajnica, u mjestu Vrioci, obustavljen je saobraćaj za putnička vozila dok teretna vozila otežano saobraćaju.



U Petrinjskoj ulici jedna kuća je oštećena jer joj je voda potkopala temelj i oštetila dio zida.



Magistralni put Prijedor - Kozarska Dubica, koji bio je zatvoren za saobraćaj u mjestu Međuvođe, zbog izlijevanja rijeke Mlječanice, sada je prohodan. Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.



Iz Uprave civilne zaštite navode da će i dalje pratiti situaciju na terenu i, prema potrebi, preduzimati mjere iz njene nadležnosti.



Do sada nije bilo zahtjeva lokalnih zajednica za asistencijom, i angažovanjem snaga Uprave civilne zaštite u borbi sa lokalnim bujicama i bujičnim izlijevanjima.



Prema prognozama meteorologa u drugoj polovini dana očekuje se slabljenje padavina i njihov prestanak. To će pozitivno uticati na povlačenje potočnih i voda rječica u svoja korita na sjeverozapadu RS.

(FENA/dg; Foto: Arhiv)

BLIN
KOMENTARI