Uoči 18. Jazz Festa Sarajevo

Poslušajte kako zvuči saradnja Dianne Reeves i Gregoryja Portera

Kultura 23.10.14, 14:37h

Poslušajte kako zvuči saradnja Dianne Reeves i Gregoryja Portera
Američka pjevačica Dianne Reeves u novembru će u Sarajevu na Jazz Festu predstaviti svoj aktuelni album Beautiful Life na kojem gostuje i vokalista Gregory Porter u čijoj će muzici bosanskohercegovačka publika također imati priliku uživati na ovogodišnjem Jazz Festu.

 

 

Saradnja Reevesove i Portera na spomenutom albumu uslijedila je nakon nekoliko zajedničkih susreta na sceni a za januar naredne godine u Sjedinjenim Državama najavljen je kao muzička poslastica, zajednički koncert ova dva iznimna vokala.

 

Dianne Reeves rođena je na današnji dan 1956. godine, u dosadašnjoj karijeri ima 20 diskografskih izdanja, četiri Grammy nagrade za najbolju vokalnu jazz izvedbu, nastupe koji naprosto osvajaju publiku poput onog koji je prije šest godina održala na otvaranju 12. Jazz Festa, a novim albumom, kako sama ističe, želi publiku napomenuti kako je život lijep, iako to često previđamo.

 

Reevesovu ćemo na sceni Jazz Festa gledati i slušati 7. novembra u 22.00, dok će Gregory Porter 18. Jazz Fest Sarajevo otvoriti svojim koncertom 4. novembra u 20.30.

 

Ulaznice za oba koncerta možete do petka rezervirati na www.jazzfest.ba, a u međuvremenu poslušajte zajedničku izvedbu Dianne Reeves i Gregoryja Portera. Riječ je o pjesmi Satiated (Been Waiting) američke autorice i instrumentalistice Terri Lyne Carrington, također dobitnice Grammyja.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI