Nakon odluke o zatvaranju svih prodavnica

Bh. dobavljači odgovaraju: Krivična prijava protiv Tuša!

Biznis Klub 23.10.14, 08:00h

Bh. dobavljači odgovaraju: Krivična prijava protiv Tuša!
Nakon što je obznanjena vijest da slovenački Tuš zatvara prodajne centre i odlazi iz BiH, ostavljajući pritom milionske dugove, oglasili su se i bh. dobavljači, kojima spomenuta firma, kako tvrde, duguje više od 20 miliona KM.

 

U Tužilaštvu BiH će, kako tvrdi advokat Senad Bilić, već danas biti podnesena krivična prijava protiv "organizirane kriminalne grupe sa Mirkom Tušem na čelu".

 

- U ime Nedima Kalamujića, vlasnika preduzeća Interkamp, podnijet ću krivičnu prijavu protiv Mirka Tuša i Mirka Mlinara, te još nekoliko lica i preduzeća koji su u njihovom vlasništvu, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala, prevare u privrednom poslovanju, poreske utaje... Predložit ću da im se sva imovina blokira, te da se protiv njih poduzmu zakonom predviđene mjere, kazao je Bilić, navodeći kako su Tuš i Mlinar sve smišljeno radili kako ranije u Srbiji, tako i u našoj zemlji.

 

Podsjetimo da je Tuš obznanio kako će zatvoriti poslovne prostore i napustiti BiH zbog "velikih šteta uzrokovanih majskim poplavama, ali i zbog neažurnosti domaćih dobavljača".

 

Prema tvrdnjama bh. dobavljača, osnivači iz Slovenije su u BiH stigli 2006, te su se registrovali kao Tuš d.o.o. sa osnivačkim kapitalom od 20.000.000 KM, da bi tri godine poslije cirkularno obavijestili sve svoje dobavljače da zbog "internih poslovnih standarda" posao prebacuju na novoosnovani Tuš Trade, koji je registrovan sa 2.000 KM početnog kapitala.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI