'JA NE POSTOJIM'

Ova desetogodišnja Filipinka je noćna mora svih pedofila

Hronika 22.10.14, 12:08h

Ova desetogodišnja Filipinka je noćna mora svih pedofila
Nizozemska organizacija za zaštitu djece Terre des Hommes već dugo vremena upozorava na jedan vrlo opasan oblik iskorištavanja djece kojeg su nazvali 'webcam dječji seksualni turizam

 Samo u Filipinima deseci tisuća djece ispred web kamera moraju ispunjavati želje pedofila, a ova organizacija pokušava razotkriti pedofile te njihove podatke prosljeđuju policiji. Kako bi uhvatili i identificirali pedofile, oni su tijekom nekoliko mjeseci krajem prošle godine koristili 10-godišnju Filipinku Sweetie kao mamac – pedofili iz cijelog svijeta kontaktirali su Sweetie te joj plaćali kako bi se ona prepustila seksualnim radnjama pred kamerama.

 

No, ono što pedofili nisu znali je da Sweetie u biti – ne postoji, odnosno ona je računalni model koji izgleda i ponaša se kao prava djevojčica. Dok pedofili s njom pričaju (pri čemu nemaju pojma da, umjesto s djevojčicom iz Filipina, komuniciraju s računalnim modelom s kojim se upravlja iz Amsterdama), ekipa iz Terre des Hommesa pokušava locirati pedofile i o njima skupiti što više informacija. Krajem prošle godine tako su identificirali više od tisuću pedofila iz čak 65 zemalja – na ovom popisu nalaze se i dvije osobe iz Hrvatske, a kako prenose na BBC-u, nedavno je zbog komunikacije s ovim virtualnim modelom prva osoba osuđena na zatvorsku kaznu.

 

 

Riječ je o Australcu i prijašnjem registriranom seksualnom prijestupniku koji je Sweetie nudio novac za određene seksualne radnje ispred web kamere – on je na sudu u Brisbaneu priznao da joj je slao svoje gole fotografije, a priznao je i posjedovanje fotografija seksualnog zlostavljanja djece na svom računalu, zbog čega je osuđen na dvije godine zatvora. S obzirom da je već neko vrijeme proveo u zatvoru, ostatak kazne bit će na slobodi pod nadzorom te će morati pohađati program za seksualne prijestupnike.

 

Inače, u obrazloženju svoje odluke, sutkinja na sudu u Brisbaneu rekla je da nema veze što je on komunicirao s računalnim modelom, a ne pravom djevojčicom – dovoljno je samo to što je on mislio da je to stvarna osoba. 

 

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI