Ejub Kučuk oglasio se putem Facebooka

Vraćam se u Sarajevo jer znam da nisam kriv!

Hronika 22.10.14, 12:00h

Vraćam se u Sarajevo jer znam da nisam kriv!
Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnjih sati, više stotina policijskih djelatnika SIPA i policijskih agencija koje pružaju potporu u akciji, na terenu su izvršili lišenja slobode, pretrese i privođenja, usmjerenu na devet osoba koje su meta ovih aktivnosti.

 


Među osumnjičenim se spominje i ime Ejuba Kučuka, vlasnika marketinške agencije MITA, ali je on u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao da ne zna o čemu se radi te da se nalazi van BiH.


Također, na Facebooku je objavio izjavu za medije, koju prenosimo u cjelosti, a u kojoj se osvrnuo na trenutnu situaciju:

 

''Jako je ružno vidjeti svoje ime u novinskim napisima vezanim za hapšenja i akcije koju su povezane sa sprovođenjima istraga SIPA i policijskih organa. Želim svima javiti da nisam uhapšen, a prema izjavama moje porodice i saradnika, niko nije dolazio mojoj kući, niko nije dolazio u MITA Group da izuzme dokumentaciju ili da bilo koga uhapsi. Niko od istražnih organa, ali zato novinari kampuju pred mojom kapijom i ne daju djeci da odu u školu. O akciji sam saznao iz novina i od novinara koji me cijelo jutro zovu. Kakve su to tajne akcije o kojima svi mediji sve znaju?

 

Vjerujem da se radi o slučaju o kojem novine pišu godinama, a tokom svih tih godina nikada me niko nije pozvao da dam izjavu, svjedočenje ili da kažem bilo šta za navedeni slučaj. MITA Group nikada nije učestvovala ni u jednom poslu kojem je naručitelj ERONET, bili smo jedni od rijetkih koji su se godinama žalili na njihove postupke nabavke. O slučaju koji se spominje ne znam ništa, niti sam ikada znao. 

 

Neke od osumnjičenih/uhapšenih znam, radio sam s njima dugi niz godina obzirom da poslujemo u okviru iste branše jos od 1997. godine. Saradnja s našom agencijom bila je korektna, a često su bili spremni na pomoć svima kojima je to trebalo. Između naših agencija nema bilo kakvih spornih poslova, a da je bilo kome iz MITA Group to poznato.


Želim napomenuti da nisam u BiH, a planirani povratak je bio u petak. Obzirom na razvoj događaja, skratio sam odmor i poslovne obaveze i krećem za Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Čim dođem u Sarajevo, planiram se javiti istražnim organima i staviti se na raspolaganje. Nemam šta kriti, uvijek sam bio ponosan na rad MITA Group, izvršavanje obaveza prema uposlenim, državi i svim dobavljačima u dogovorenim rokovima. 


U potpunosti podržavam rad istražnih organa i organa vlasti jedine države koju imam", napisao je Ejub Kučuk.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI