FOTO/ Sedmi dan drame

Nastavljeno iznošenje materijala iz direkcije Feroelektra u centru Sarajeva

Hronika 21.10.14, 13:47h

Nastavljeno iznošenje materijala iz direkcije Feroelektra u centru Sarajeva
Korisnici prostora u blizini direkcije Feroelektra tvrde da proces iznošenja raznih materijala traje od srijede, protekle sedmice, a Smajić kaže da je za to vrijeme nelegalno izneseno oko sedam kamiona po 20 tona materijala

 

Radnici preduzeća Feroelektro d.d. Sarajevo danas, sedmi dan, svjedoče iznošenju materijala iz prostorija direkcije preduzeća u centru Sarajeva, kazao je za Agenciju FENA predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić.

 

Naveo je da to rade nepoznate osobe uime Stanić Investa s kojim Feroelektro ima potpisan kupoprodajni ugovor, a koji je Sud u Sarajevu polovinom augusta tekuće godine raskinuo zbog neizvršenja dogovorenih obaveza prema radnicima Feroelektra.

 

Korisnici prostora u blizini direkcije Feroelektra tvrde da proces iznošenja raznih materijala traje od srijede, protekle sedmice, a Smajić kaže da je za to vrijeme nelegalno izneseno oko sedam kamiona po 20 tona materijala.

 

Precizirao je da je kotlovnica već u potpunosti isječena, oprema za arhiv i dio stolarije.

 

S obzirom na to da je te prostorije dugo vremena koristio UNDP Smajić kaže da je zgrada bila dovedena do savršenstva.

 

- Za 18 godina uradili su sve što je bilo potrebno, više nigdje nije bio potreban ni šaraf. Oni će sada to sve uništiti - navodi Smajić.

 

Naglasio je da je najgore u tome što materijal iznose kroz rupu koju su iskopali u ''Titovoj ulici'' i kroz koju su, ispod temelja, ušli u prostorije, a što, kako navodi, svjedoči nelegalnosti i kriminalu.

 

- Sav taj materijal će biti prodan u staro željezo, po minimalnoj cijeni. Stanići koriste 'vakuum prostor' uložili su žalbu na presudu kojom je raskinut kupoprodajni ugovor, a za to vrijeme kradu - naglašava Smajić.

 

Policija je danas odvela osobe koje su iznosile materijal zbog mogućnosti sukoba s radnicima Feroelektra, a Smajić kaže da su to uradili i jučer, ali da je danas ponovo nastavljena aktivnost ulaženja u prostorije kroz rupu na ulici.

 

Podsjetio je da radnici Feroelektra plaću nisu primili 27 mjeseci.

 

S kabinetom Gorana Stanića, vlasnika Feroelektra po ranijem ugovoru, nije bilo moguće telefonski stupiti u kontakt.

 

(Fena/Foto: Nezavisne novine/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI