Bura u SDP-u

Profil Lagumdžije zatrpan porukama članova: Hoćemo mlade, poštene i nekompromitovane ljude!

Front 20.10.14, 11:11h

Profil Lagumdžije zatrpan porukama članova: Hoćemo mlade, poštene i nekompromitovane ljude!
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a na društevnim mrežama se oglasio posljednji put 15. oktobra kada je najavio promjene, ali od tada Lagumdžija nije rekao ni riječi, pa čak ni nakon ostavki koje su počele pljuštati u stranci.

 

 


Međutim, na Facebook stranici Zlataka Lagumdžije oglasilo se članstvo koje pod hitno traži vanredni kongres i psopremanje SDP-a.


- Poslije ovakvog katastrofalnog rezultata smatram da je neophodan vanredni kongres stranke i to da svaki član ima pravo glasa da izabere predsjednika i kompletno rukovodstvo stranke. Dovesti mlade, poštene i nekompromitovane ljude i normalno pozvati one iskrene socijaldemokrate koji su sada zaboravljeni, a bili su pokretači i dio onih koji su stvarali i slijedili ideju Socijaldemokratije, a sada ne mogu da dođu do izražaja. Sada treba istinski slijediti i u praksi sprovesti slogan „ujefinjeni“, ali sa novim idejama sa novim ljudima sa stvarnim promjenama potpomognuti sa onima koji su 20 godina bili među prvima u SDP-u – navodi se u jednom komentaru.


- Poštovani profesore Lagumdžija oslušnite malo narod oslušnite zaboravljene građane i čuj te razologe ovakvoga debakla SDP kao što smo trebali oslušnuti odmah poslije općinskih izbora kada se osjetio pad popularnosti i podrške SDP-u uradite to danas dok nije kasno već sutra jer narod ipak pamti i kažnjava svaki potez svaku riječ. Počnimo se ponašati kao prava lijevica a ne malo sa onima malo sa ovima, budimo doslijedni ideje Socijaldemokratije i tu ideju pokažimo na dijelu. Sjetite se nas građana, nas simpatizera, nas članova svaki dan, a ne samo 10 dana pred izbore, budite uz nas svaki dan, dadnite malo više duše obiđite stare naše članove, naše bolesne, naše penzionere – stoji dalje.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI