STRAVIČAN TEROR

Svjedočanstvo supružnika koji su preživjeli opsadu Kobanija: ISIL je gori od životinja!

Biznis Klub 19.10.14, 18:47h

Svjedočanstvo supružnika koji su preživjeli opsadu Kobanija: ISIL je gori od životinja!
Aktivist i novinar Bazran Halil i njegova supruga Raushan nazvali su pripadnike ISIL-a gorim od životinja...

Preživjeli kurdski aktivist i njegova supruga, koji su svjedočili opsadi Kobanija nekoliko mjeseci te snimili neke od fotografija i videa brutalnosti ISIL-a, dali su intervju za RT kako bi ispričali što su proživjeli.

 

Aktivist i novinar Bazran Halil i njegova supruga Raushan nazvali su pripadnike ISIL-a gorim od životinja. - Bio je u opsadi i čovjek s Downovim sindromom. Nije mogao razumjeti situaciju, nije mogao pobjeći. Kad je ISIL stigao, dekapitirali su ga i fotografirali se kraj njega, podijelili fotografiju na društvenim mrežama i rekli da su ubili ateista, rekao je Halil. Osim toga, navodi i da militanti koriste kemijsko oružje.

 

Kako bi dokazao svoju tvrdnju, pokazao je fotografije na iz mrtvačnice u Kobaniju, na kojoj su tijela izgorena, navodno bijelim fosforom. Iako je ozljeda mala, smrt je gotovo trenutna. Kada tvar uđe u njihovo tijelo, kaže Bazran, ljudi doslovno gore iznutra prema vani. Njegova supruga Raushan kaže kako militantni ne siju samo strah, već doslovno užas. - Ako pušite, odsjeku vam prste. Pijenje je kažnjivo zatvorom.

 

A ako je žena viđena u društvu muškarca koji joj nije rod, kamenovana je do smrti, rekla je Raushan. Opisala je i kako ISIL-ovci treniraju nove borce. - U svibnju, devetogodišnjaci su išli na pregled u Aleppo. Džihadisti su oteli sve dječake, zatvorili ih u džamije i natjerali da uče njihovo pravo. Onima koji nisu dovoljno brzo učili Kuran, bili su šokirani strujom. Ni životinje ovo nikad ne bi činile, rekla je šokirana žena.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI