KONTROVERZE OKO FILMA 'BROJ 55'

Kristijan Milić: Napadamo Tuđmana? To su besmislice!

Mediji 19.10.14, 14:18h

Kristijan Milić: Napadamo Tuđmana? To su besmislice!
Na HRT-u je održan okrugli stol naslovljen ‘Domovinski rat na HRT-u’, kojem je prisustvovalo šezdesetak ljudi, većinom pripadnika braniteljskih udruga, a oni su svoje nezadovoljstvo programom HRT-a i njegovim vodstvom izrazili burnim kritikama na račun glavnog ravnatelja Gorana Radmana

Nakon projekcije ratnog spektakla 'Broj 55' Kristijana Milića, održane na HRT-u za braniteljsku populaciju, reakcije dijela gledatelja išle su do toga da film napada prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, a zamjereno mu je i to što branitelji ne nose krunicu.

 

‘Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nemoguće je snimiti film koji će odgovarati i svidjeti se baš svima. Tvrdnje da u filmu nema krunica i da se napada dr. Franjo Tuđman su besmislene, ali i neistinite, što može potvrditi svatko tko je stvarno gledao film’, prokomentirao je za tportal redatelj filma Kristijan Milić

 

Projekciji na HRT-u i okruglom stolu nije prisustvovao pa ne želi komentirati negativne reakcije upućene glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i tretmanu braniteljske populacije na HRT-u jer to, kaže, nema veze s njegovim filmom koji je ljetos premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli te je osvojio osam Zlatnih arena.

 

‘Dosadašnje reakcije kolega branitelja bile su izuzetno pozitivne, ali kao što rekoh, teško je svima udovoljiti’, kazao je Milić, a i sam ima ratno iskustvo. Njegov film je nakon pulske premijere dobio mahom dobre reakcije kritike kao uspješan žanrovski film o ratu. Kristijan Milić autor je i uspješnog filma 'Živi i mrtvi', premijerno prikazanog 2007, a rađenog prema romanu Josipa Mlakića.

 

Podsjetimo, na HRT-u je održan okrugli stol naslovljen ‘Domovinski rat na HRT-u’, kojem je prisustvovalo šezdesetak ljudi, većinom pripadnika braniteljskih udruga, a oni su svoje nezadovoljstvo programom HRT-a i njegovim vodstvom izrazili burnim kritikama na račun glavnog ravnatelja Gorana Radmana. 

 

'Na momente je bilo nelagodno', rekla je za tportal nakon okruglog stola Nina Obuljen, predsjednica Programskog vijeća (PV) HRT-a koja se uz Gorana Radmana i Zorana Šanguta, člana PV-a, inače predstavnika braniteljske populacije u njemu, našla na meti okupljenih branitelja. Cjelovit izvještaj o okruglom stolu pročitajte ovdje.

 

Branitelji su im dobacivali da su svi oni 'komunjare koje je u Vijeće postavila partija', a Radmanu je poručeno 'niste vi ovdje bez veze. Vi ste na HRT-u da zaštitite zvijezdu petokraku'.

 

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI